112-nieuws | Auto eindigt op tramrails na botsing - Man met pistool berooft winkel

© John van der Tol
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 26 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Auto eindigt op tramrails na botsing

Bij een ongeluk op de Laan van Hoornwijck in Den Haag is een auto op de trambaan beland. Een andere betrokken wagen belandde bijna op de rails van tramlijn 15. Het tramverkeer ligt daardoor stil.
Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is niet duidelijk. Wel zegt de politie op zoek te zijn naar een man van ongeveer twintig jaar. Mogelijk gaat het om de bestuurders van een van de auto's.

Man met pistool berooft winkel

Een 21-jarige man uit Den Haag is zondagavond door de politie aangehouden. Hij probeerde volgens politie samen met een man uit Delfzijl een winkel te beroven aan de Coolsingel in Rotterdam. Beide personen waren in het bezit van vuurwapens en munitie.
De beveiligers zagen de mannen, zetten de achtervolging in en de twee werden uiteindelijk ter hoogte van de Heemraadssingel aangehouden. Beide vuurwapens zijn in beslag genomen en de mannen zitten vast op het politiebureau in afwachting van hun proces.

Urenlang geen treinen tussen Delft en Rotterdam

Het treinverkeer tussen Delft en Rotterdam is maandag bijna vijf uur lang gestremd geweest als gevolg van een aanrijding. De NS verwachtte dat de dienstregeling rond 14.30 uur te kunnen hervatten, dat werd uiteindelijk 15.15 uur.

Twee auto's in brand

In Den Haag zijn in de nacht van zondag op maandag twee auto's uitgebrand. De eerste auto stond geparkeerd aan de Riddersdreef. Buurtbewoners hoorden daar een toeterende auto en zagen dat de auto in brand stond, waarna de brandweer werd gebeld. Die wist de brand te doven en de claxon uit te schakelen.
Bij de tweede auto, aan de Alberdingk Thijmstraat, werden omwonenden wakker van harde knallen. Die bleken te komen van een pick-up die op dat moment al volledig in brand stond. De pick-up moet als verloren worden beschouwd.
Een auto ging in vlammen op in de Alberdingk Thijmstraat in Den Haag
Een auto ging in vlammen op in de Alberdingk Thijmstraat in Den Haag © Regio 15

Botsing tegen paal

Op het Erasmusplein in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag een auto tegen een paal gebotst. Dat gebeurde rond drie uur. De bestuurster is overgebracht naar het ziekenhuis. De auto moest worden weggesleept.