112-nieuws | Fietsers botsen bij Delftse Hout - Overvallers houden zich vermoedelijk schuil

Fietsers botsen op elkaar bij Delftse Hout
Fietsers botsen op elkaar bij Delftse Hout © District 8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 27 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Harde botsing tussen fietsers

In het buitengebied van Delft zijn dinsdagavond laat twee fietsers hard op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond 23.00 uur op het fietspad bij het Aan het Verlaat, aan de rand van recreatiegebied Delftse Hout. Een van de fietsers raakte zwaargewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De ander raakte ook gewond, maar is er minder ernstig aan toe.

Overvallers houden zich vermoedelijk schuil in Amsterdam

Twee van de drie mannen die verdacht worden van een gewelddadige overval in Den Haag, twee weken geleden, houden zich vermoedelijk schuil in de Amsterdamse Bijlmer. De politie maakte dinsdagavond in Opsporing Verzocht bekend te weten wie het zijn. Het gaat om Amsterdammers van 19 en 21 jaar oud. Vorige week werd al een 19-jarige verdachte gearresteerd.
Hieronder beelden van de overval:
De overval was op woensdag 14 september in de Haagse Stavangerstraat. Drie jonge mannen drongen die middag een huis binnen. De bewoonster en een andere aanwezige gast werden mishandeld en met een vuurwapen bedreigd.
De overvallers reden die woensdag in een lichtgrijze Renault Clio met zonnedak. Op de wagen zaten valse kentekenplaten. Behalve de nog twee voortvluchtige verdachten, is de politie ook nog op zoek naar deze auto.
Deze twee overvallers worden nog gezocht
Deze twee overvallers worden nog gezocht © Opsporing Verzocht

TUI-vlucht keert terug na blikseminslag

Een vliegtuig van TUI, dat op weg was naar het eiland Fuerteventura, is dinsdag teruggekeerd naar Rotterdam The Hague Airport na een harde klap. Dat meldt Rijnmond. Volgens de piloot was er sprake van blikseminslag. Er werd besloten niet door te vliegen, maar terug te keren naar waar het toestel een half uur eerder was vertrokken.
Volgens een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij TUI kan een vliegtuig wel tegen blikseminslag, maar het kan soms wel een gaatje of beschadiging veroorzaken. Normaal gesproken wordt een vliegtuig bij een eerstvolgende stop gecontroleerd. In dit geval was de eindbestemming nog vijf uur verder, dus vond TUI terugkeren verstandiger. 'Men kan het wat overdreven vinden, maar better safe than sorry.'
Uiteindelijk bleek er geen schade te zijn. Het toestel is dan ook dinsdag aan het einde van de middag alsnog vertrokken naar de Canarische Eilanden.
© John van der Tol

Man meldt zich na ongeluk op trambaan

Een 30-jarige man uit Den Haag heeft zich dinsdag gemeld bij de politie, nadat hij maandagavond was gevlucht na een aanrijding waarbij een andere betrokken auto op de trambaan belandde. In eerste instantie werd via burgernet een opsporingsverzoek verzonden, nadat hij na een ongeluk op de Laan van Hoornwijck in Den Haag spoorloos bleek. Volgens de politie is het nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, de man wordt op een later moment gehoord door de politie.
© John van der Tol

Ongeluk met vier auto's op A12

Op de A12 bij Nieuwerbrug is dinsdagochtend even voor 12.00 uur een ongeluk gebeurd met vier auto's. Hierdoor stond er een file van Den Haag richting Utrecht, meldde de ANWB. Eén rijstrook was afgesloten.
Niet alleen op de A12 liep het verkeer vast, ook op de N11 ontstond file door het ongeluk. Rond 14.00 uur waren de files helemaal opgelost.