112-nieuws | Hennepkwekerij aangetroffen in woning na brand - Steekpartij in woning na ruzie

De vlammen sloegen uit de woning tijdens de brand
De vlammen sloegen uit de woning tijdens de brand © Regio 15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 28 september. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning na brand

In de portiekwoning die zaterdagochtend uitbrandde in de Haagse wijk Bezuidenhout, is een hennepkwekerij gevonden. Dat blijkt uit politieonderzoek, is woensdag bekendgemaakt. Bij de brand in het pand aan de Rijklof van Goensstraat sloegen de vlammen uit het dak.
Het vuur brak rond 7.20 uur uit op de bovenste etage van de woning. De brandweer had in eerste instantie grote moeite om binnen te komen. Onder meer een specialistisch brandweerteam werd opgeroepen om te helpen om de brand te blussen. Kort na 9.30 uur was het vuur geblust.
De woning is onbewoonbaar. Vanwege waterschade kan in het huis eronder voorlopig ook niemand wonen. Het onderzoek naar de brand loopt nog, meldt de politie.

Steekpartij in woning na ruzie

In het Haagse Zeeheldenkwartier is dinsdagavond rond 23.30 uur een steekpartij geweest. Volgens de politie betreft het een 'incident in de relationele sfeer'. In een woning aan de Van Diemenstraat is één persoon aangehouden.
Over de aanleiding van de steekpartij en de toestand van het slachtoffer wil de politie geen mededelingen doen.
De ambulance staat voor een woning na de steekpartij in het Zeeheldenkwartier
De ambulance staat voor een woning na de steekpartij in het Zeeheldenkwartier © Regio15

Supermarkt overvallen met steekwapen

Een man heeft dinsdagavond geprobeerd een supermarkt aan de Leyweg te overvallen. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Om ongeveer 18.00 uur bedreigde hij een kassière met een steekwapen. De politie is op zoek naar getuigen.
De politie kent de vluchtroute van de overvaller: 'Een beveiliger van de supermarkt rende nog achter de man aan en zag dat hij verdween over de Leyweg, de Hengelolaan en de Maartensdijklaan in de richting van de Melis Stokelaan.'
De man heeft volgens de politie een parka gedragen, met een grote capuchon met grijze bontkraag. Hij droeg verder een zwarte broek en zwarte sportschoenen met witte accenten.

Melkwagen in de sloot in Stolwijk

Een vrachtwagencombinatie met melk is dinsdagavond van de weg geraakt en in het water naast de Bovenkerkseweg in Stolwijk beland. Dat gebeurde rond 22.00 uur op een doodlopend en niet geasfalteerd stuk van de weg. De brandweer Stolwijk meldt op Facebook dat de bestuurder de wagen ongedeerd heeft kunnen verlaten.
Melkwagen belandt in het water
Melkwagen belandt in het water © MediaTV
Aan de rijrichting van de vrachtwagen is te zien dat hij op de terugweg was van een boerderij en dus vol melk zat. Hoeveel melk er verloren is gegaan is niet bekend.

Automobilist aangehouden voor rammen geparkeerde auto's

Een zwaar beschonken automobilist die in de nacht van dinsdag op woensdag twee auto's heeft geramd tijdens het inparkeren, is aangehouden. Hij had drie keer zoveel gedronken als toegestaan.
Het ongeval was in de Rhijnvis Feithlaan in de Haagse wijk Moerwijk. De 22-jarige bestuurder parkeerde achteruit in en heeft daarbij de auto achter hem zo hard geraakt dat die weer tegen de auto daarachter is gebotst. De man was in eerste instantie niet aanspreekbaar en is uit de auto gehaald door het raam bij de passagiersstoel in te slaan. De Hagenaar, die wankel op zijn benen stond, is eerst onderzocht door ambulancepersoneel en werd daarna aangehouden door de politie.

Auto op zijn kant op oprit A4

Op de oprit naar de A4 bij Den Hoorn is op dinsdagavond een auto door nog onbekende oorzaak op zijn kant beland. De oprit richting Amsterdam is afgesloten geweest. Een bergingsbedrijf heeft de auto weer op zijn wielen gezet.