112-nieuws | Automobilist rijdt door na aanrijding fietser, auto brandt om de hoek uit

De fietser raakte bij het ongeluk ernstig gewond
De fietser raakte bij het ongeluk ernstig gewond © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zondag 2 oktober. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Fietser gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Dierenselaan in Den Haag is een fietser ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is door medewerkers van de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De fietser zou volgens de politie zijn aangereden door een automobilist. De bestuurder van de auto is er na het ongeval vandoor gegaan en heeft het slachtoffer achtergelaten.
Om de hoek van de Dierenselaan op de Beekbergenstraat brandde niet veel later een auto volledig uit. De politie onderzoekt of dit de auto is die eerder op de avond bij de aanrijding met de fietser was betrokken.

Demonstratie tegen regeringsbeleid

Een paar honderd mensen zijn in Den Haag bijeen voor een protestmars tegen het regeringsbeleid. De demonstratie begon op de Koekamp bij het Centraal Station. Daar stond een podium klaar waarop een aantal sprekers op plaatsnam. Vervolgens vertrok de groep voor een mars door de binnenstad.
Protestmars door de binnenstad van Den Haag
Protestmars door de binnenstad van Den Haag © Regio 15
Deelnemers dragen spandoeken en omgekeerde vlaggen mee, en keren zich tegen de toeslagenaffaire, de hoge energieprijzen en het coronabeleid van de regering. Het protest was georganiseerd door de organisatie Samen voor Nederland, waarbij onder meer Viruswaarheid en Nederland in Verzet zijn aangesloten.

Zoetermeerder gewond bij steekpartij in Middelburg

Een 49-jarige man uit Zoetermeer is zaterdag zwaar gewond geraakt bij een steekpartij in Middelburg. Na een zoekactie in de buurt is een man van 43 uit Vlissingen opgepakt als verdachte. Hij bleek onder invloed van alcohol. De politie gaat uit van een misdrijf in de relationele sfeer.
De Zoetermeerder werd gestoken in de wijk Dauwendale en is daarna nog met zijn auto weggereden. Even verderop kwam hij tot stilstand. Een voorbijganger merkte de gewonde man op en sloeg alarm. Tijdens het onderzoek ontstond een grimmige sfeer waarbij omstanders zich opdringerig gedroegen, meldt de politie. Een 13-jarig meisje is aangehouden omdat ze een agent had geschopt en gebeten.

Kogelgaten in raam waar eerder mogelijke schietpartij was

In de Puccinistraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een huis beschoten. In het raam zijn vijf kogelgaten te zien. Het gaat om de woning waar eind augustus ook een mogelijke schietpartij was. Op last van burgemeester Jan van Zanen is het huis nu voor twee weken gesloten.
Eind augustus was het ook al raak in de Puccinistraat in de Haagse wijk Waldeck. Ook toen was de woning het toneel van een mogelijke schietpartij en werden korte tijd later drie mannen aangehouden. Volgens omwonenden was het de derde keer in vijf jaar tijd dat er in de straat schoten werden gelost.

Hefbrug hele dag afgesloten voor alle (vaar)verkeer

De hefbrug in Waddinxveen is zondag van 7.00 tot 19.00 uur volledig gestremd voor zowel het weg- als scheepvaartverkeer. De provincie Zuid-Holland voert de jaarlijkse inspectie uit aan de monumentale oeververbinding over de Gouwe. Voor fietsers en voetgangers vaart een pontje om mensen naar de overkant te brengen.
De hefbrug in Waddinxveen tijdens eerdere werkzaamheden
De hefbrug in Waddinxveen tijdens eerdere werkzaamheden © ANP