Drie Hagenaars vast voor aanslag in Antwerpen

Politie in België
Politie in België © ANP
DEN HAAG - Drie mannen uit Den Haag zijn door de Belgische politie gearresteerd voor een aanslag in Antwerpen, vorige week vrijdag. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) in Antwerpen maandag aan Omroep West weten. Het gaat om twee mannen van 30 jaar en één 24-jarige verdachte. Ze zitten nog vast en horen donderdag of ze langer in de cel moeten blijven.
Het drietal had volgens Belgische media mogelijk een man op de korrel die in de haven werkt en eerder in verband werd gebracht met cocaïnesmokkel. De verdachten ontkennen iets met de aanval in het Antwerpse stadsdeel Merksem te maken te hebben. 'Wij waren op weg naar de prostitutiebuurt, maar hadden de verkeerde afslag op de snelweg genomen', zo tekende de krant Het Laatste Nieuws de verklaring van een van de verdachten op.
Aanslagen op woningen en andere panden in Antwerpen zijn de laatste maanden aan de orde van de dag. Rivaliserende drugsbendes zouden het op elkaar gemunt hebben. Veel verdachten komen uit Nederland. De Belgische en Nederlandse drugsmaffia zijn nauw verstrengeld. Bij de aanslag van afgelopen vrijdag vielen geen slachtoffers. Wel raakte onder meer de voordeur zwaar beschadigd.

Ontvoeringsplannen

Afgelopen zaterdag werd ook bekend dat in de regio Den Haag drie mannen zijn aangehouden, omdat ze van plan zouden zijn geweest de Belgische justitieminister Vincent van Quickenborne te ontvoeren. Zondag werd in die zaak op straat in Den Haag een vierde verdachte gearresteerd.