Jongen van 16 tijdens stage met groot mes bedreigd door overvaller

De verdachte
De verdachte © Politie
LEIDERDORP - De man die in juni een autobedrijf in Leiderdorp heeft overvallen, heeft daarbij een 16-jarige stagiair met een mes bedreigd. Uiteindelijk heeft het de dader niets opgeleverd, omdat er geen geld in de zaak aanwezig was. De overvaller is te zien op beelden van verschillende camera’s in en rond het autobedrijf.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op zaterdag 18 juni even voor 16.00 uur komt de overvaller binnen bij Autoverkoop CRE aan de Weversbaan in Leiderdorp. De stagiair zit op dat moment even alleen achter de balie in de showroom. De eigenaar van de zaak en zijn vrouw zijn in het kantoor aan het werk. De man loopt meteen door tot achter de balie, trekt een doek voor zijn gezicht en haalt een mes tevoorschijn, waarmee de 16-jarige jongen wordt bedreigd.
Hij wil geld hebben, maar dat is helemaal niet aanwezig in het bedrijf. Het slachtoffer moet wat lades openmaken, maar kan laten zien dat er echt niks is. Dan moet hij meelopen naar een andere ruimte en daar blijven zitten. Doet hij dat niet, dan doet de overvaller hem iets aan, laat hij weten.
Geen buit, wel een flink geschrokken slachtoffer bij overval op autobedrijf - Team West
Daarna vertrekt de dader. Hij loopt weg in de richting van de Van der Marckstraat. Het slachtoffer blijft geschrokken achter. Het gaat nu naar omstandigheden goed met hem.
De overvaller is te zien op bewakingsbeelden van het autobedrijf en daarbuiten. Hij loopt een tijdje rond over het bedrijventerrein voor hij toeslaat. Hij wordt tussen de 18 en 25 jaar oud geschat, is tussen de 1,75 en 1,80 meter lang en heeft bruine ogen. De kleding die hij draagt is donker: een zwart vest van Nike Tech met een capuchon, een zwarte broek en zwarte sportschoenen.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem