MBO Westland zegt bezoek premier Rutte af na aankondiging protesten

Premier Mark Rutte
Premier Mark Rutte © ANP
NAALDWIJK - MBO Westland heeft een bezoek van minister-president Mark Rutte woensdag afgezegd. Omdat gevreesd wordt voor protesten zou dat de bereikbaarheid van de school voor leerlingen belemmeren, verklaart een bron binnen de school aan WOS, mediapartner van Omroep West. World Horti Center, waar de school gevestigd is, bevestigt dat aan Omroep West.
De school heeft het besluit genomen omdat bij eventuele protesten 'de bereikbaarheid van de school voor leerlingen onder druk komt te staan'. In de vroege ochtend zijn er omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen bij het gebouw aan de Europa in Naaldwijk. Daarnaast zijn er ook protesten aangekondigd die tijdens het bezoek van Rutte zouden plaatsvinden.
Een woordvoerder van World Horti Center zegt in een reactie op het annuleren van het bezoek van Rutte: 'MBO Westland heeft de keuze gemaakt het bezoek te annuleren om vervelende situaties te voorkomen in aanloop naar en tijdens het bezoek.' De ontmoeting is verplaatst naar een andere locatie, meldt WOS.

Skills Heroes

Rutte zou naar de school komen om te spreken met zogenoemde Skills Heroes, mbo-studenten die tijdens de nationale vakwedstrijden voor het mbo zijn uitgeroepen tot Nederlands kampioen in hun vakgebied.
Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst laat aan de WOS weten dat de protesten geen belemmering zijn voor de minister-president.