Vijf jaar cel en tbs voor dodelijke steekpartij: 'I killed my boyfriend'

Magdalena gaf tijdens de rechtszaak op 14 september aan dat ze zichzelf haat voor wat er is gebeurd
Magdalena gaf tijdens de rechtszaak op 14 september aan dat ze zichzelf haat voor wat er is gebeurd © Theresa Hartgers
HONSELERSDIJK - De Haagse rechtbank heeft de Poolse Magdalena S. (23) woensdag veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het neersteken van haar ex-vriend Daniel (28) in hun huis aan het Regulierenpad in Honselersdijk. Bij het steekincident, op 17 februari van dit jaar, stak S. de eveneens Poolse Daniel in zijn linkerschouder. Hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen.
Ondanks dat S. eerder verklaarde haar ex-vriend niet met opzet te hebben neergestoken, vindt de rechtbank doodslag bewezen. Volgens de rechter heeft de vrouw door met een groot keukenmes in het bovenlichaam van haar ex te steken, de opzet gehad hem te doden. De rechtbank vindt moord niet bewezen nu blijkt dat de vrouw niet over haar handelen heeft nagedacht.
Op 17 februari kreeg de politie rond 14.00 uur een melding dat er een steekpartij zou hebben plaatsgevonden in een woning aan het Regulierenpad in Honselersdijk. 'I killed my boyfriend, I killed my boyfriend', zou Magdalena S. hysterisch hebben geroepen, terwijl ze van top tot teen onder het bloed naast het slachtoffer op haar knieën zat. Toen agenten aankwamen, lag Daniel op de grond op de eerste etage. Reanimatie mocht niet meer baten. S. bekende meteen al haar vriend te hebben vermoord.

Borderline en alcoholverslaving

Bij het bepalen van de strafmaat is rekening gehouden met de jonge leeftijd van de vrouw en het feit dat zij kampt met verschillende stoornissen. Uit psychiatrisch onderzoek blijkt dat S. borderline heeft en een alcoholverslaving.
Het steekincident kan volgens de rechtbank in verminderde mate aan haar worden toegerekend. Om herhaling te voorkomen vindt de rechtbank het van belang dat de vrouw naast een gevangenisstraf tbs met dwangverpleging opgelegd krijgt.