Brand in gymzaal ROC Mondriaan geblust, schade is beperkt

Brand in de gymzaal van het ROC Mondriaan
Brand in de gymzaal van het ROC Mondriaan © Regio15
DEN HAAG - In de gymzaal van het ROC Mondriaan aan de Helenastraat in Den Haag heeft donderdagavond brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. Inmiddels heeft de brandweer de brand geblust. Er was niemand aanwezig in het gebouw toen de brand uitbrak.
De brand ontstond donderdagavond rond 18.30 uur. De brandweer schaalde al snel op naar 'zeer grote brand'. Volgens een brandweerwoordvoerder werd dat vooral gedaan omdat er weinig waterpunten bij het ROC Mondriaan aanwezig zijn. Hierdoor moest er veel water gebracht worden naar deze locatie. Het gebied rond de Helenastraat werd daarom ook afgezet voor al het verkeer.
De precieze grootte van de brand was in eerste instantie lang onduidelijk. 'Het is heel moeilijk om de gymzaal binnen te komen. Daardoor kunnen wij nog niet goed inschatten hoe groot de brand is en of we veel moeten blussen', aldus de woordvoerder. Rond 20.15 uur had de brandweer de vlammenzee gelokaliseerd en konden brandweerlieden beginnen met blussen.

Ramen en deuren sluiten

Inmiddels is de brand geblust en zijn er grote ventilatoren ingezet om de rook uit de gymzaal te blazen. Dit zal nog enige tijd duren. Volgens de brandweerwoordvoerder is de brandschade beperkt gebleven tot de gymzaal en het materiaalhok.
Er was niemand aanwezig in het gebouw toen de brand ontstond. De brandweer raadt omwonenden die een brandlucht ruiken om deuren en ramen te sluiten en hun ventilatie uit te zetten.