Man ligt week dood in huis: 'Het stinkt hier wel vaker'

Politie bij de woning in de Nieuwe Haven
Politie bij de woning in de Nieuwe Haven © Omroep West
DEN HAAG - In een woning aan de Nieuwe Haven in Den Haag is vrijdagmiddag een overleden persoon gevonden, die er waarschijnlijk al meer dan een week lag. Volgens buurtbewoners zou het gaan om een oudere man die nog maar weinig buiten kwam en leefde als een kluizenaar. 'Ik zag hem vaak in zijn eentje in het donker zitten', vertelt een man uit het complex ontdaan.
Ruim een week lang hangt er in het trappenhuis een penetrante lucht. In de flat stinkt het wel vaker en dus is het voor de bewoners niet direct reden tot paniek. 'Ik woon hier al achttien jaar en heb in het begin nog vaak zelf het portiek schoongemaakt. De laatste tijd stonk het hier wel vaker, maar dat was voor mij geen reden om er een melding over te maken bij de politie', zegt een buurman geëmotioneerd.
Een andere bewoner van het complex bevestigt dat het al lang stonk in de hal en dat de geur uit de woning van zijn onderbuurman kwam. 'Alles zat altijd potdicht en als hij zijn deur open had stonk het hier enorm. De politie hield hem wel in de gaten en is meerdere keren bij hem aan de deur geweest. Het is enorm tragisch dat het leven van mijn buurman in een vies en donker huis is geëindigd', eindigt hij aangeslagen.

Twee weken geleden nog gezien

De man, die volgens zijn buren nog amper buitenkwam, werd twee weken geleden voor het laatst gezien. Ondanks dat het onderlinge contact gering was, weigerde de oude man hulp van anderen. 'Als hij naar de supermarkt ging, liep hij altijd enorm traag. Ik heb hem weleens aangeboden om zijn boodschappen naar boven te tillen, maar daar wilde hij niks van weten. Ik had het idee dat hij geen mensen om zich heen wilde hebben.'
Een woordvoerder van de politie laat weten nog niks te kunnen zeggen over de toedracht en de identiteit van de overledene. 'Het onderzoek loopt nog.'