Man ontsnapt aan wekenlange gijzeling door uit het raam te springen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Een man van 42 uit Rotterdam is ruim twee weken gegijzeld in Den Haag. Volgens de politie is hij eerder deze maand opgepikt in Rotterdam en daarna in een Haagse woning mishandeld. Hij sprong zwaargewond uit dat huis en meldde zich vervolgens bij politiebureau Zuiderpark. De politie zoekt getuigen.
De 42-jarige Zuid-Amerikaanse man had op donderdag 8 september een afspraak bij het Centraal Station van Rotterdam. Daar stapte hij in een grote lichtgrijze auto waarin drie mannen zaten. Wat er daarna gebeurde is onduidelijk.
Ruim twee weken later, op maandag 26 september, meldde de man zich zwaargewond op politiebureau Zuiderpark in Den Haag. In de tussentijd zou hij zijn vastgehouden en toegetakeld. Hij wist te ontsnappen door van drie meter hoogte uit het raam te springen.

Getuigen gezocht

De politie zit vol vragen en zoekt getuigen van het instappen in de auto op 8 september en het ontsnappen uit de woning op 26 september. Het huis staat waarschijnlijk in de omgeving van de Bellamystraat, Nieuwlandstraat, Pieter Langedijkstraat en de Betje Wolffstraat in stadsdeel Moerwijk.
Hoe het slachtoffer er nu aan toe is, is onbekend.