Drugs, boksbeugels en messen gevonden bij inval in Haagse club Lustig

Politie bij de club aan het Spui
Politie bij de club aan het Spui © VRPress
DEN HAAG - Bij een inval in club Lustig in het centrum van Den Haag heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag drugs, boksbeugels, messen en pepperspray gevonden. Een 39-jarige man uit Den Haag is aangehouden voor het bezit van meerdere ponypacks, zakjes waar drugs in worden bewaard.
De politie had informatie dat er in de horecagelegenheid werd gehandeld in verdovende middelen. Ook waren er vermoedens dat bezoekers in het bezit zouden zijn van wapens. Met veel agenten en een speurhond is het pand daarom doorzocht.
De omgeving van de club aan het Spui is tijdens de doorzoeking afgezet met zwarte schermen, terwijl bezoekers en personeelsleden werden gecontroleerd. Er waren op het moment van de inval zo'n 300 mensen aanwezig. De schermen zijn volgens de politie neergezet 'voor het creëren van een veilige werkomgeving en om de privacy van bezoekers zoveel mogelijk te waarborgen.'
Een van de gevonden boksbeugels
Een van de gevonden boksbeugels © Politie
Bij meerdere mensen en op de grond zijn ponypacks met drugs gevonden. Op de grond lagen ook boksbeugels en messen, en bij een bezoeker is een busje pepperspray gevonden. De bezoekers konden na de controle de club verlaten. Een 39-jarige Hagenaar moest mee met de politie. Hij is aangehouden omdat hij meerdere ponypacks bij zich had. Alle gevonden drugs en wapens zijn in beslag genomen.
De gemeente Den Haag is door de politie op de hoogte gesteld voor het nemen van bestuurlijke maatregelen tegen club Lustig. Een woordvoerder van de gemeente laat aan Omroep West weten dat er wordt gewacht op het onderzoeksrapport van de politie. Op basis daarvan wordt er besloten welke gevolgen dit heeft voor de horecagelegenheid.
Club Lustig was zaterdagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar. Wel laat de club online weten dat 'wegens omstandigheden onze feesten zijn verplaatst naar club Magistrat'. Dat is aan de Kettingstraat iets verderop in het centrum van Den Haag.