112-nieuws | Vermiste jongen (14) terecht - Demonstratie tegen bewind Iran

© John van der Tol
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 4 oktober. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Vermiste jongen (14) is terecht

De zoekgeraakte 14-jarige jongen in de omgeving van Schoonhoven en Lopik is terecht. Aan het begin van de dinsdagavond werd een Burgernetmelding verstuurd om naar de tiener uit te kijken, en wat later ging een politiehelikopter de lucht in om te helpen bij het zoeken. Om 22.00 uur kwam het bericht dat de tiener in goede gezondheid is gevonden. Hij bevond zich op een van de kribben in de Lek en is door een brandweerboot naar de jachthaven gebracht.

Demonstratie tegen Iraans bewind

Voor het Kamergebouw in Den Haag waren dinsdag een paar honderd demonstranten op de been die zich tegen het Iraanse regime keerden. In Iran wordt al dagenlang geprotesteerd nadat daar de 22-jarige Mahsa Amini om het leven kwam.
Demonstratie tegen regime Iran
Demonstratie tegen regime Iran © Regio15
Wereldwijd houden betogers de regering van Iran verantwoordelijk voor haar dood, omdat zij de strenge kledingvoorschriften in het land zou hebben overtreden. De betogers stonden aan de Bezuidenhoutseweg, waar tijdelijk de vergaderzaal van de Tweede Kamer is ondergebracht.

Bestuurder laat zwaargewonde fietser achter

De politie van Schoonhoven is op zoek naar een bestuurder die in botsing kwam met een fietser, en daarna doorreed. Dat gebeurde afgelopen zondag op de Opweg, zo maakte politie dinsdag bekend. Bij de botsing raakte de fietser zwaargewond. De bestuurder vluchtte richting buurtschap Bovenberg, ten noorden van Schoonhoven, en is nog steeds spoorloos. Het is niet bekend in welk voertuig de bestuurder reed.
Ook zondagavond en maandagavond sloegen bestuurders na een zware aanrijding op de vlucht. De vluchtende automobilist van zondagavond is inmiddels gevonden, die van maandagavond is nog zoek. Beide ongevallen waren in Den Haag.

Leraren en leerlingen geëvacueerd op school

Het Maris College in Den Haag is dinsdag ontruimd na een gaslek. De kinderen stonden vanaf 11.00 uur een tijd buiten. Nadat de gaskraan was dichtgedraaid door de gealarmeerde brandweer, kon iedereen weer naar binnen.
Netwerkbeheerder Stedin doet nog onderzoek op locatie. De leerlingen kunnen weer ongestoord verder met de les.
De politie en handhavers ontruimden het pand
De politie en handhavers ontruimden het pand © District8

Gewonde en aanhouding na steekpartij in Den Haag

In een woning aan de Haagse Jan Hein Donnerstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een steekpartij geweest in de relationele sfeer. De politie is met schilden de woning binnengegaan en heeft daar een persoon aangehouden.
Voor het sporenonderzoek is een gebied afgezet rond de woning, die ligt in Madestein. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis.
Politieagenten met schilden gaan een huis in Den Haag binnen na een melding-steekpartij
Politieagenten met schilden gaan een huis in Den Haag binnen na een melding-steekpartij © Regio15

Politie zoekt getuigen nadat 6-jarig kind geschept is door auto

De automobilist die maandagavond door is gereden nadat hij een 6-jarige jongetje had geschept op de Loosduinseweg in Den Haag, reed door rood. Dat meldt de politie. Na de aanrijding is hij 'geen moment gestopt', zegt de politie, die nu op zoek is naar een lichtgrijze Toyota Yaris met schade rechtsvoor.

Steekpartij in woning Rijnsburg

De politie heeft twee mensen aangehouden na een steekpartij in de relationele sfeer aan de Oranjelaan in Rijnsburg. De steekpartij vond rond 22.45 uur maandagavond plaats. Een van de twee verdachten is gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis. Voor het onderzoek is tijdelijk een stuk van de straat afgezet geweest.
Onderzoek na de steekpartij in Rijnsburg
Onderzoek na de steekpartij in Rijnsburg © Regio15

Wijkagenten Zoetermeer houden man aan voor heling

De wijkagenten van het Zoetermeerse Dorp en Palenstein hebben maandagavond een man aangehouden die vermoedelijk gestolen spullen bij zich had. Hij wordt verdacht van heling. De man moest mee naar het bureau. De wijkagent ging daar ook naartoe: op zijn fiets met de fiets van de verdachte aan de hand.