112-nieuws | Milieuactivisten laten banden grotere auto's leeglopen - Boeren op trekkers protesteren

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Pxhere
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 5 oktober. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Milieuactivisten laten autobanden leeglopen

In de Haagse wijken Vogelwijk, Vruchtenbuurt en de omgeving van de Bloemenbuurt worden de laatste tijden autobanden leeggepompt. Voornamelijk grotere auto's zijn het slachtoffer, omdat milieuactivisten vinden dat bijvoorbeeld SUV's een van de grootste oorzaken zijn van de wereldwijde stijging van uitstoot. Na het leeglopen leggen ze een brief onder de ruitenwisser van de auto om de actie uit te leggen, deelt de politie op Twitter.
Het is niet de eerste keer dat de milieuactivisten autobanden leeg laten lopen. Afgelopen zomer was er ook een groep actief.

Boeren op trekkers protesteren bij Tweede Kamer tegen stikstofadvies Remkes

Boeren hebben zich woensdag rond 14.00 uur verzameld tegenover de achteringang van de Tweede Kamer, aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. 'Voor deze actie hebben we alle Kamerleden en beide ministers uitgenodigd om aan hen als volksvertegenwoordiging en regering symbolisch, zichtbaar en hoorbaar, een lied aan te bieden', meldt actiegroep Agractie.
Met het lied 'Dit Land' wil de actiegroep iedereen oproepen 'om stil te staan bij dat wat we aan het kwijtraken zijn voor onszelf en onze toekomstige generaties'. 'Het is een indringende boodschap van hoop dat wij als Nederlanders verbonden moeten blijven met elkaar, met de natuur en met ons mooie Nederland.'
Het kabinet moet 'de staat van de natuur' meer centraal gaan stellen in plaats van vooral naar stikstofcijfers te kijken, vindt bemiddelaar Johan Remkes. Wat hem betreft moet wel worden vastgehouden aan de stikstofdoelen voor 2030, maar moet het in sommige gevallen ook mogelijk zijn om meer tijd te nemen. Remkes ziet voor de korte termijn 'geen andere route' dan gerichte uitkoop van 500 tot 600 bedrijven, zowel in de landbouw als daarbuiten, die veel stikstofneerslag in de natuur veroorzaken. Liefst vrijwillig, maar als dat niet lukt gedwongen. De compensatie moet 'zo ruimhartig mogelijk' worden.
Een tractor met op de achtergrond het tijdelijke Tweede Kamergebouw
Een tractor met op de achtergrond het tijdelijke Tweede Kamergebouw © Regio15

Supermarktmedewerker bedreigd met vuurwapen

Een medewerker van de Albert Heijn aan de Martinus Nijhofflaan in Delft is dinsdag bedreigd met een vuurwapen, meldt de politie. Aan het eind van de middag kwam er een man binnen die producten had gestolen. De medewerker sprak de man daarom aan en vroeg hem om mee te lopen in verband met de eerdere diefstal.
De man begon te schreeuwen en dreigde met een vuurwapen. Daarna rende hij de winkel uit. De politie heeft een signalement van hem verspreid in de hoop hem te vinden. De man heeft een donkere huidskleur, zwarte dreadlocks en een neuspiercing.

Mannen uit Rijswijk en Waddinxveen vast in drugsonderzoek

Een 49-jarige man uit Waddinxveen en een 39-jarige Rijswijker zijn dinsdag aangehouden in een drugsonderzoek van de Limburgse politie. Ze zouden betrokken zijn bij het vervoer van een grote lading xtc-pillen en amfetamine met een straatwaarde van 10 tot 15 miljoen euro. De drugs werden in juli 2021 gevonden in een vrachtauto in Maasbree, die levensmiddelen vervoerde. Nadat de lading in de wagen onderweg was omgevallen, werden de verdovende middelen ontdekt.
Volgens de politie kwam het onderzoek 'de afgelopen maanden in een stroomversnelling'. Naast de mannen uit Waddinxveen en Rijswijk zijn ook vier verdachten uit Venlo en Vlaardingen aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats in Den Haag, Limburg en Rotterdam. Alle mannen zijn naar een Limburgs politiebureau gebracht om te worden verhoord. Vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Xtc-pillen
Xtc-pillen © ANP

Brand in Haagse woning mogelijk aangestoken

In een huis aan de Vier Heemskinderenstraat in Den Haag heeft in de nacht van dinsdag op woensdag brand gewoed. De brandweer rukte rond 2.30 uur met veel wagens uit naar de straat in de wijk Moerwijk, 'omdat het om een grote woning ging met meerdere verdiepingen'. De bewoner stond bij aankomst van de brandweer al buiten, verder was er niemand aanwezig in het huis.
Het vuur was snel geblust en de woning is daarna geventileerd. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek. Op foto's is te zien dat verschillende ruiten en een deel van de voordeur kapot zijn. Mensen die iets hebben gezien of gehoord rond de woning, wordt gevraagd zich bij de politie te melden.
Brandweer bij het huis aan de Vier Heemskinderenstraat
Brandweer bij het huis aan de Vier Heemskinderenstraat © Regio15

Auto botst tegen 'horrorpoller'

En weer was het raak: woensdagochtend is een auto tegen de 'horrorpoller' aan de Escamplaan in Den Haag gebotst. Een inzittende van de wagen is gecontroleerd door ambulancepersoneel. Zowel de auto als de poller zijn beschadigd. De beweegbare paal in het wegdek is sinds vorig jaar zomer al zo'n veertig keer aangereden.
Er zijn al veel maatregelen genomen om de verkeerssituatie duidelijker te maken. Zo hebben er een tijdje verkeersregelaars gestaan, is de poller 'aangelicht', is er signaalverlichting op het middeneiland gekomen en zijn de bebording en belijning op en langs de Escamplaan verbeterd.