VIDEO | Wilde achtervolging door Delft, politie overmeestert wegpiraat

© District 8
DELFT - De politie heeft zondagmiddag een 26-jarige man opgepakt die als een bezetene door Delft reed. Agenten wilden de bestuurder aan de kant zetten omdat hij lachgas gebruikte. Daar trok hij zich niets van aan, hij trapte het gaspedaal in en ging ervandoor. Ondanks meerdere stoptekens bleef hij doorrijden. Op de Rotterdamseweg is hij aangehouden, daarbij heeft de politie een stroomstootwapen moeten inzetten.
De achtervolging begon op een parkeerplaats in Delft. De politie was afgekomen op een melding van lachgasgebruik en wilde de man controleren. De bestuurder had daar geen zin in en ging ervandoor.
Wilde achtervolging door Delft op lachgasgebruiker
Tijdens de achtervolging door de stad vertoonde de man zeer gevaarlijk rijgedrag. Ook achter het stuur bleef hij aan een ballon met lachgas lurken. 'Gelukkig raakte niemand gewond', aldus de politie. De jacht eindigde op de Rotterdamseweg, waar de 26-jarige bestuurder werd klemgereden. Twee politieauto's raakten door de achtervolging beschadigd. De man zit vast.

Over fiets- en voetpaden

De automobilist reed in zijn poging om aan de politie te ontkomen tegen het verkeer in en over fiets- en voetpaden. Volgens een woordvoerder van de politie moesten er meerdere fietsers uitwijken voor de 26-jarige man. 'Het is een wonder dat er niemand gewond is geraakt.' De politie vraagt mensen die uit moesten wijken om zich te melden. Dit geldt ook voor mensen van wie de auto door de automobilist is beschadigd.