Kind zwaargewond door aanrijding, dader op de vlucht

Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje
Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje © Regio 15
DEN HAAG - Op de Loosduinseweg in Den Haag is een kind geschept door een auto, die daarna doorreed. Dat meldt de politie. Het kind raakte zwaargewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De auto, een lichte Peugeot 107, reed weg richting de Oude Haagweg.
Het ongeluk gebeurde maandagavond rond 20.30 uur op de kruising met de Gaslaan. Om het slachtoffertje te helpen werden twee ambulances en een arts van het Mobiel Medisch Team opgeroepen.
Uit het eerste onderzoek naar de scherven op straat blijkt dat het vermoedelijk een licht- of zilvergrijze Toyota Yaris was, model 2002-2005. Door de aanrijding zou deze wagen nu schade rechtsvoor moeten hebben. De auto zou richting de Oude Haagweg gereden zijn. Het kindje is in een ambulance en onder begeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis gebracht.
Het is de tweede keer binnen 24 uur in Den Haag dat een automobilist op de vlucht slaat na een zwaar ongeval. Zondagavond gebeurde hetzelfde op de Dierenselaan. De auto werd iets later brandend teruggevonden op de Beekbergenstraat, een paar honderd meter verderop. Deze automobilist is inmiddels aangehouden.