Grote brand in schuur Delft, circusdieren in veiligheid gebracht

Grote brand aan Hoflaan in Delft
Grote brand aan Hoflaan in Delft © Regio15
DELFT - Aan de Hoflaan in Delft heeft maandagavond een schuur in brand gestaan. Het vuur woedde op een afgeschermd terrein, op de grens met Delfgauw. In de buurt van de brandende schuur verbleven circusdieren zoals paarden, alpaca's en een serval. Volgens een brandweerwoordvoerder hebben de dieren in de rook gestaan, maar zien ze er levendig uit.
Een persoon is door ambulancepersoneel gecontroleerd, omdat hij rook had ingeademd. Daarna is de man meegenomen naar het politiebureau, omdat hij de hulpdiensten hinderde. 'Deze man hoorde bij de dieren', aldus de woordvoerder. Tijdens de brand was er ook sprake van een gaslek. Zodra dit lek gedicht is, worden de laatste brandhaarden geblust.
Zeer grote brand in schuur Delft
Het vuur werd rond 22.00 uur gemeld en woedde op een locatie waar onder andere een vrachtwagen en aanhangers van een circus geparkeerd staan. Na ruim een uur blussen was het vuur onder controle. Volgens de brandweerwoordvoerder lagen er materialen van een circus opgeslagen. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving werden gealarmeerd om het vuur te bestrijden. Medewerkers van de dierenambulance hebben zich over de dieren ontfermd. Die zijn vannacht nog onderzocht door een dierenarts, die ze met medicatie heeft behandeld.
Omdat er niet genoeg bluswater voorhanden was, werden meerdere brandweerwagens opgeroepen. Er werd ook bluswater uit het kanaal naast de Delfgauwseweg gebruikt.
Uitslaande brand aan de Hoflaan in Delft
Uitslaande brand aan de Hoflaan in Delft © Regio15