Automobilist reed door rood bij aanrijding kind (6) en ging ervandoor

© Regio15
DEN HAAG - De automobilist die maandagavond door is gereden nadat hij een 6-jarige jongetje had geschept op de Loosduinseweg in Den Haag, reed door rood. Dat meldt de politie. Na de aanrijding is hij 'geen moment gestopt', zegt de politie, die nu op zoek is naar een lichtgrijze Toyota Yaris met schade rechtsvoor.
De politie zoekt getuigen die het ongeval of de lichtgrijze auto hebben gezien die rechtsvoor schade zou moeten hebben. Ook zoeken ze beelden uit omgeving van het ongeval.
Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje
Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje © Regio 15
Het gezin stak volgens de politie de weg over bij een zebrapad net voorbij kruispunt de Zevensprong, in de richting van de Engelenburgstraat. 'De 6-jarige zoon van het gezin was bijna aan de overkant toen er een lichtkleurige auto aan kwam rijden die het rode stoplicht negeerde en hem aanreed', omschrijft de politie het ongeval. 'De bestuurder stopt geen moment. Ook niet als het slachtoffer zwaargewond op de rijbaan blijft liggen.'
De aanrijding op de Loosduinseweg wordt dinsdagavond ook behandeld in Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West.