Vrouw (87) valt zo hard tijdens straatroof dat zelfstandig wonen niet meer kan

De verdachte
De verdachte © Politie
ZOETERMEER - Het leven van een 87-jarige vrouw uit Zoetermeer is drastisch veranderd na een gewelddadige beroving eind juli. Ze viel hard op de grond toen een man haar beroofde van haar tas en brak haar schaambeen. Door de pijn kan ze nauwelijks lopen en niet meer zelfstandig wonen, terwijl ze ervoor nog alles zelf deed. De verdachte van de beroving is gefilmd op de treinstations in Zoetermeer en Den Haag.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer is ondanks haar leeftijd een fanatiek wandelaar en loopt geregeld heel Zoetermeer door. Zo ook op dinsdag 26 juli. Rond 17.45 uur loopt ze op het Ganzevoetpad in de wijk Rokkeveen, als ze ter hoogte van het Pangahout ineens van achter wordt aangevallen door man, die hard aan haar tas trekt.
De vrouw verzet zich en wil haar tas niet loslaten, maar de man geeft niet op en blijft eraan trekken. Uiteindelijk valt de vrouw achterover en rent de man weg met de tas. Hij verdwijnt door het tunneltje bij het Perobahout en gaat het Floriadepark in.
Verdachte van beroving 87-jarige op meerdere plekken gefilmd - Team West
Mensen die de beroving zien gebeuren schieten de vrouw te hulp. Eén van de getuigen fietst meteen achter de straatrover aan. Die laat tijdens zijn vlucht de buitgemaakte tas vallen. Die heeft de vrouw dus terug, maar haar vrijheid is ze kwijt. Door de breuk in haar schaambeen doet lopen zoveel pijn, dat ze aan het bed of een stoel is gekluisterd. Ze woont niet meer zelfstandig en verblijft nu in een zorgpension.
De verdachte van de straatroof is op meerdere plekken gefilmd, waaronder vlakbij het Ganzevoetpad waar de beroving plaatsvond. Ook is hij te zien op de Nelson Mandelabrug, waar hij via de roltrap naar het treinstation gaat. De man draagt opvallende blauwe sportschoenen, heeft de trein genomen en is uitgestapt op Den Haag Centraal. Het is daardoor mogelijk dat hij uit Den Haag komt.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem