Bestuurder en beelden gezocht van auto die doorreed na aanrijding met 6-jarig kind

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - De politie is dringend op zoek naar de bestuurder en beelden van een auto die maandagavond doorreed na een aanrijding met een jongen van 6 jaar. Dat gebeurde op de kruising van de Loosduinseweg en de Gaslaan in Den Haag. Het kind ligt zwaar gewond in het ziekenhuis.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Op vrijdag 7 oktober heeft een 19-jarige man uit Den Haag zich gemeld bij de politie. Hij heeft bekend dat hij de aanrijding veroorzaakt heeft. Ook is een beschadigde Toyota Yaris gevonden. De verdachte moet later voor de rechter komen.
Het ongeluk gebeurde maandag 3 oktober rond 20.30 uur. De 6-jarige jongen stak samen met zijn gezin de weg over op een voetgangersoversteekplaats. Toen hij bijna aan de overkant was, werd hij geschept door een lichtkleurige auto. Die was door rood gereden en de bestuurder stopte geen moment, ook niet toen het jongetje op de weg bleef liggen.
Toen de hulpdiensten aankwamen was het slachtoffer buiten bewustzijn en hij ligt nu zwaar gewond in het ziekenhuis. Het politieonderzoek richt zich op het vinden van de bestuurder en de auto. Uit het eerste onderzoek naar de scherven op straat blijkt dat het vermoedelijk een licht- of zilvergrijze Toyota Yaris was, model 2002-2005. Door de aanrijding zou deze wagen nu schade rechtsvoor moeten hebben.

Camerabeelden welkom

Wie weet waar de auto nu staat, waar hij na de botsing heen is gereden of wie er in zat, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Ook camerabeelden waarop de aanrijding of de auto te zien zijn, zijn welkom. Het gaat dan om alle beelden in de ruime omgeving van de plaats van de aanrijding op de kruising Loosduinseweg/Gaslaan.