Scooterbrand voor huis waar gezin sliep is aangestoken door twee mannen

De afgebrande scooters
De afgebrande scooters © Politie
DEN HAAG - De brand die afgelopen zomer woedde in de Chicagostraat in de Haagse wijk Wateringse Veld, is het werk van twee mannen. Dat blijkt uit bewakingsbeelden waarop de brandstichting is te zien. Twee scooters die vlakbij een huis stonden gingen in vlammen op. De bewoners, een gezin met vier kinderen, lagen te slapen en moesten via de achtertuin vluchten.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het vuur wordt ontdekt in de nacht van zaterdag 6 augustus rond 2.40 uur. Hoewel de brand snel onder controle is, is de schade groot. De twee scooters zijn compleet uitgebrand, meerdere geparkeerde auto’s zijn beschadigd en ook de gevel van de woning is zwartgeblakerd door de vlammen.
Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen die nacht de Chicagostraat in komen lopen vanaf de Laan van Wateringseveld. Ze zijn allebei in het zwart gekleed. Eén van hen heeft een witte tas bij zich. Ze lopen wat door de straat en gaan dan richting de woning waarbij de scooters geparkeerd staan.
Scooters gaan in vlammen op, twee verdachten in beeld - Team West
Op een foto die de politie heeft, is te zien dat één van de mannen een fles in zijn handen heeft, waarschijnlijk met brandbare vloeistof. Die man draagt een trainingsbroek van voetbalclub AC Milan. Ze steken de scooters in brand en rennen dan snel weg richting de Laan van Wateringse Veld.
Op het moment dat de vlammen vlak voor het huis oplaaien, ligt daar een gezin met vier jonge kinderen te slapen. Ze weten op tijd te vluchten, maar zijn ontzettend bang geweest. Behalve het gezin is ook de buurt erg geschrokken van de brand. Om de zaak op te kunnen lossen, hoopt de politie dat iemand weet wie de mannen op de beelden zijn. Ook is meer informatie over het motief welkom.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem