Verblijfplaats van gewelddadige woningovervallers nog altijd onbekend

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - Het is nog steeds onduidelijk waar de twee nog gezochte verdachten van een gewelddadige woningoverval aan de Stavangerstraat in Den Haag nu zijn. De politie weet dat het om twee Amsterdammers van 19 en 21 jaar gaat, die zich vermoedelijk ergens schuilhouden. Van de drie overvallers is er één al opgepakt. De tips die de politie tot nu toe heeft gekregen, hebben nog niet naar zijn handlangers geleid.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Op woensdag 12 oktober is een 21-jarige man aangehouden als tweede verdachte. De derde verdachte is woensdag 19 oktober op straat in Amsterdam gearresteerd.
Op woensdag 14 september rond 12.00 uur wordt er aangebeld bij een huis aan de Stavangerstraat in Wateringse Veld. Er staan twee jonge mannen voor de deur, die zich voordoen als bezorgers van Albert Heijn. Maar al snel duwen ze de bewoonster ruw naar binnen. Zij en een aanwezige gast worden mishandeld en met een vuurwapen bedreigd.
Na korte tijd verschijnt de derde dader. De drie doorzoeken het huis op waardevolle spullen. Voor ze weggaan, trekken ze allemaal een jas van de bewoners aan. Ze vluchten in een lichtgrijze Renault Clio met een zonnedak, die is voorzien van valse kentekenplaten. Eén van de slachtoffers heeft een hoofdwond opgelopen bij de overval, die in het ziekenhuis is behandeld.

Mogelijk in Amsterdamse Bijlmer

De dag na de overval gaf de politie al foto's van de drie verdachten vrij. Dat heeft tot nu toe één aanhouding opgeleverd: een 19-jarige man uit Amsterdam. Van de andere twee zijn de namen bekend, maar hun verblijfplaats niet. De politie vermoedt dat ze zich ergens in Amsterdam schuilhouden, mogelijk in de Bijlmer.
De zeven tips die de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week opleverde, hebben nog niet naar de mannen geleid. Naast dat de recherche graag tips wil over waar ze te vinden zijn, wordt ook nog gezocht naar de Renault Clio waarin ze reden. Wie weet waar die auto nu is, wordt gevraagd zich te melden.