Aangereden jongen (6) nog in kritieke toestand in het ziekenhuis

Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje
Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje © Regio 15
DEN HAAG - De 6-jarige jongen die maandagavond door een auto werd aangereden op de Loosduinseweg in Den Haag, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. 'Het is nog steeds ernstig, helaas', zegt een woordvoerder van de politie. De bestuurder van de auto reed na de botsing door en wordt nog gezocht. Een getuigenoproep in Team West en Opsporing Verzocht dinsdagavond leverde tot nu toe vijftien tips op.
De jongen raakte levensgevaarlijk gewond toen hij maandag rond 20.30 uur werd geschept door de auto. Hij stak met zijn familie via het zebrapad de Loosduinseweg over, ter hoogte van de Gaslaan. 'Hij was bijna aan de overkant toen er een lichtkleurige auto aan kwam rijden die het rode stoplicht negeerde en hem aanreed', omschrijft de politie het ongeval. 'De bestuurder stopte geen moment. Ook niet toen het slachtoffer zwaargewond op de rijbaan bleef liggen.' De auto reed door in de richting van de Oude Haagweg.
Na onderzoek naar de scherven op de weg denkt de politie dat de bestuurder in een licht- of zilvergrijze Toyota Yaris reed, van het model 2002-2005. De wagen zou door de botsing schade aan de rechtervoorkant moeten hebben. In de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht werd dinsdag onder andere gevraagd om beelden waar de auto op staat. Alle binnengekomen tips worden onderzocht en meer informatie blijft welkom, zegt de politie.
Dit is een soortgelijke auto, specifieke details zijn onbekend
Dit is een soortgelijke auto, specifieke details zijn onbekend © Politie
Raadslid Jelle Meinesz van Hart voor Den Haag was maandagavond op de Loosduinseweg na het ongeluk. 'Je ziet de paniek en huilende familieleden. Dan word je verdrietig. Ik heb zelf ook kinderen, dat is je ergste nachtmerrie', vertelt hij in West Wordt Wakker op Radio West.
Meinesz heeft meteen schriftelijke vragen aan het college gesteld. 'Uit gesprekken met bewoners kwam naar voren dat te hard rijden schering en inslag is op de Loosduinseweg.' De partij wil onder andere dat de gemeente snelheidsmetingen gaat doen en dat er flitspalen worden geplaatst.