Hagenaar (19) meldt zich voor aanrijding met 6-jarige Naoufel, ook beschadigde auto gevonden

De politie doet onderzoek bij de Toyota Yaris
De politie doet onderzoek bij de Toyota Yaris © District8
DEN HAAG - Een 19-jarige man uit Den Haag heeft zich vrijdag bij de politie gemeld, omdat hij mogelijk betrokken is bij de aanrijding waarbij de 6-jarige Naoufel zwaargewond raakte. In de Uitenhagestraat in Den Haag is een Toyota Yaris gevonden waarvan de rechter koplamp kapot is. De politie meldt dat die auto mogelijk ook betrokken is bij de aanrijding.
De 6-jarige jongen raakte maandagavond levensgevaarlijk gewond toen hij rond 20.30 uur werd geschept door de auto. Hij stak met zijn familie via het zebrapad de Loosduinseweg over, ter hoogte van de Gaslaan. 'Hij was bijna aan de overkant toen er een lichtkleurige auto aan kwam rijden die het rode stoplicht negeerde en hem aanreed', omschrijft de politie het ongeval. 'De bestuurder stopte geen moment. Ook niet toen het slachtoffer zwaargewond op de rijbaan bleef liggen.' De auto reed door in de richting van de Oude Haagweg. Volgens de politie ging het om een oud model Toyota Yaris.
Zo'n auto is vrijdagmiddag gevonden in de Uitenhagestraat. De wagen is in beslag genomen. De 19-jarige verdachte meldde zich bij een politiebureau. Hij wordt volgens de politie verdacht van betrokkenheid bij de aanrijding, zit vast en wordt verhoord. Het is bij een politiewoordvoerder vooralsnog onduidelijk of de verdachte zich als eerst meldde en daarna de auto werd gevonden, of andersom.
Het slachtoffertje ligt nog altijd in coma, vertelde zijn neef Tarik El Yahiaoui eerder aan Omroep West. 'We zijn allemaal heel erg nauw betrokken bij Naoufels situatie. Af en toe knijpt hij in onze handen en beweegt hij een beetje. We hopen dat hij ooit weer de oude kan worden', vertelt Tarik bezorgd.
De vader en zus van het 6-jarige jongetje zagen het ongeluk voor hun ogen gebeuren. De drie wilden maandagavond nog even de laatste boodschappen halen voor het avondeten. Ze stopten bij het zebrapad op de Loosduinseweg in Den Haag. Het voetgangerslicht sprong op groen en Naoufel rende vooruit over het zebrapad. Op slechts meters afstand van zijn zus en vader werd hij net voordat hij bij de overkant was, met hoge snelheid geschept door een auto die door rood reed. 'Zij zijn allebei getraumatiseerd', vertelt Tarik. 'We vinden het gewoon onmenselijk. Hoe kan je een mens, laat staan een kind, zo op de grond achterlaten?'
Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje
Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje © Regio 15