Woningovervallers doen zich voor als pakketbezorgers en proberen slachtoffer te steken

De verdachten
De verdachten © Politie
DEN HAAG - Een 29-jarige vrouw is in haar woning aangevallen door twee overvallers. Eén van hen deed zich voor als pakketbezorger en probeerde haar met een mes te steken. De vrouw had op dat moment bezoek en hun geschreeuw heeft er voor gezorgd dat de mannen er vandoor gingen. De twee verdachten zijn gefilmd tijdens hun aankomst en vertrek.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 11 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op zaterdag 16 juli rond 14.00 uur wordt er aangebeld bij de woning van de vrouw in appartementencomplex 'The Y' aan het Stationsplein in Den Haag. Dat staat tussen station Hollands Spoor en het Rijswijkseplein in. Ze ziet door het kijkgaatje een man staan. Hij draagt een jas van DHL en heeft een doos in zijn handen. Omdat de vrouw toevallig iets heeft besteld, denkt ze dat het zomaar haar pakketje kan zijn.
Ze doet dan ook nietsvermoedend de deur open. Maar de vrouw wordt meteen vastgegrepen en de gang in geduwd. De man heeft een mes bij zich en maakt daarmee steekbewegingen richting haar gezicht. Ze probeert het mes te ontwijken en raakt daarbij gewond aan haar hand. Op het moment dat ze achterover valt, ziet ze dat er ook een tweede man in haar gang staat.
Twee woningovervallers slaan toe aan het Stationsplein in Den Haag - Team West
Het slachtoffer heeft op het moment van de overval mensen op bezoek. Die komen op het lawaai af en beginnen te schreeuwen. Dat schrikt de daders af, want ze maken dat ze wegkomen.
De overval lijkt een gerichte actie te zijn geweest. Voor zover de politie weet, hebben de mannen nergens anders aangebeld en zijn ze direct naar de woning van de vrouw gegaan. Het slachtoffer is erg geschrokken en heeft geen idee waarom zij het doelwit is geworden. Ze zegt geen ruzie te hebben met iemand en heeft geen waardevolle spullen in huis. Wie meer informatie heeft over het motief, wordt gevraagd zich te melden.

Beelden van aankomst en vertrek

De verdachten zijn gefilmd als ze het appartementencomplex binnenkomen. Ze maken gebruik van het moment dat een bewoner vertrekt en dus de deur opent. Eén van hen heeft een doos bij zich en een bolling onder zijn T-shirt. Daar zit vermoedelijk de DHL-jas verstopt die hij tijdens de overval aan heeft. Op het moment dat ze vluchten, heeft hij die jas aan. Verder draagt de man een opvallende rood met witte pet.
De andere verdachte is een stuk dikker dan zijn handlanger. Hij loopt op slippers, draagt zomerse kleding en heeft zijn haar in een zwart netje.
De twee zijn na de overval weggerend langs de parkeergarage om de hoek van het gebouw en daarna uit het zicht van de camera's verdwenen. Misschien heeft er ergens een auto klaar gestaan, mogelijk met een handlanger erin. De politie komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over de verdere vlucht van de mannen.
De verdachten op hun vlucht
De verdachten op hun vlucht © Politie

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem