112-nieuws | Auto crasht op Binckhorstlaan - Plezierboot in brand

De auto is flink beschadigd aan de voorkant.
De auto is flink beschadigd aan de voorkant. © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 12 oktober. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Flinke schade aan auto na ongeluk op Binckhorstlaan

Op de Binckhorstlaan in Den Haag heeft een auto woensdagavond flinke schade opgelopen. Van de voorkant van de wagen is weinig meer over. Op foto's is te zien dat de auto een flinke frontale klap heeft gemaakt.
Het is niet bekend waardoor het ongeluk is veroorzaakt. Het is ook niet bekend of er gewonden zijn gevallen.

Plezierboot in brand

Op de Lek bij Ammerstol heeft een plezierboot in brand gestaan. De brand, die woensdag rond 14.15 uur werd gemeld, is door een brandweerboot geblust. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.
Brandende boot op de Lek
Brandende boot op de Lek © AS Media

Politie zoekt met helikopter naar man op fiets

Boven Leidschendam wordt met een politiehelikopter gezocht naar een inbreker op een fiets. De inbraak gebeurde op de Wildenborch. De man is weggefietst richting de Kastelenring. Rond 15.30 uur deed de politie op Twitter een oproep om naar de man uit te kijken.
Het signalement van de verdachte is: donker getint, jaar of 35, draagt een spijkerbroek en een zwarte jas. De politie vraagt 112 te bellen wanneer iemand de man ziet.

Drie aanhoudingen voor bankpasfraude

De politie heeft drie mannen van 30, 31 en 41 jaar aangehouden voor grootschalige bankpasfraude. De drie plunderden de bankrekeningen van veelal oudere slachtoffers. Het grote onderzoek is begonnen na een aangifte van bankpasfraude in Zoetermeer, in juni 2022. Tijdens dit onderzoek lukte het rechercheurs tientallen zaken verspreid over het hele land te koppelen aan dezelfde verdachten.
De oplichters gingen steeds op dezelfde manier te werk: de slachtoffers werden opgebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Die overtuigde ze hun bankpas af te geven aan een 'koerier' die bij hen aan de deur kwam. Ook de pincode werd op slinkse wijze achterhaald. Daarna plunderden ze de bankrekening van de slachtoffers.

Fietser gewond na aanrijding met auto

Op de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande is woensdagochtend een fietser gewond geraakt nadat hij werd geschept door een auto. Een ambulance, de politie en een traumahelikopter werden opgeroepen naar de plek van het ongeluk.
De fietser werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht
De fietser werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht © Regio15
De fietser is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe de aanrijding precies kon plaatsvinden. De Forensische Opsporing doet momenteel onderzoek naar het ongeval.

Seinstoring tussen Leiden en Alphen opgelost

Vanwege een seinstoring reden er woensdagochtend tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn geen treinen. Inmiddels is de storing verholpen. Reizigers moeten nog wel rekening houden met enige vertraging, meldt de NS.

Klassieke ontsnappingspoging uit gevangenis

Uit de gevangenis aan de Maatschapslaan in Alphen aan den Rijn heeft een gedetineerde in de nacht van dinsdag op woensdag geprobeerd te ontsnappen. De politie heeft kort na de ontsnappingspoging een persoon aangehouden. Of dit de gevangene zelf is, wil de politie op dit moment niet zeggen.

Automobilist kruipt met verdovende middelen op achter stuur

De politie heeft op de Heereweg in Lisse een bestuurder aangehouden die daar reed onder invloed van verdovende middelen. De man veroorzaakte woensdagmorgen een eenzijdig ongeluk. Toen agenten arriveerden op de locatie van het ongeval bleek dat de automobilist onder invloed was.
De man liep verwondingen op door het ongeluk en is naar het ziekenhuis vervoerd. Een berger is naar de plek van het ongeval gekomen om de weg vrij te maken.

Auto's botsen op elkaar in Zevenhuizen, bestuurder blijkt onder invloed

In Zevenhuizen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee auto's op elkaar gebotst. Nadat agenten waren gearriveerd, hebben zij een blaastest afgenomen bij de bestuurders. Uit de blaastest bleek dat één automobilist met bijna acht keer zo veel alcohol op achter het stuur is gekropen als is toegestaan. De politie heeft hiervoor een proces-verbaal opgemaakt.