Klassieke ontsnappingspoging uit gevangenis in Alphen aan den Rijn

Met een touw probeerde de gedetineerde te ontsnappen
Met een touw probeerde de gedetineerde te ontsnappen © MediaTV
ALPHEN AAN DEN RIJN - Uit de gevangenis in Alphen aan den Rijn heeft een gedetineerde in de nacht van dinsdag op woensdag geprobeerd te ontsnappen. Kort na de ontsnappingspoging is zowel iemand binnen als buiten de gevangenismuren opgepakt.
De gevangene kon uit zijn cel komen door een ruit en tralies te verwijderen. Hij is binnen de muren van de inrichting aan de Maatschapslaan door medewerkers nog opgepakt en in isolatie geplaatst, meldt een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Gevangene probeert te ontsnappen in Alphen aan den Rijn
Door middel van een touw en geknoopte lakens wilde de gedetineerde een poging doen om uit te breken. Het touw hing vanaf het dak van de penitentiaire inrichting (PI) naar en over de gevangenismuur aan de zijde van de naastgelegen Koningin Máximabrug. Nadat medewerkers erachter kwamen dat een gevangene een ontsnappingspoging had gedaan, hebben zij de politie ingeschakeld.
Agenten hebben rond 3.15 uur nog iemand aangehouden buiten de muren van de gevangenis. Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat in het midden wat zijn of haar rol is. Daarnaast laat de woordvoerder van de politie weten dat er momenteel naar niemand meer gezocht wordt. Op foto's is ook te zien dat agenten een auto hebben aangetroffen en dat deze in beslag wordt genomen.
De politie nam deze auto in beslag
De politie nam deze auto in beslag © MediaTV