Aangereden 6-jarig jongetje buiten levensgevaar, verdachte bekent aanrijding

Naoufel (6) werd maandagavond aangereden op de Loodsduinseweg in Den Haag, waarbij hij zwaargewond raakte.
Naoufel (6) werd maandagavond aangereden op de Loodsduinseweg in Den Haag, waarbij hij zwaargewond raakte. © Tarik El Yahiaoui
DEN HAAG - De 6-jarige Naoufel, die vorige week werd aangereden in Den Haag en daarbij zwaargewond raakte, is buiten levensgevaar. 'Hij is wakker, maar praat nog niet', laat Tarik, de neef van het jonge slachtoffer, weten. Daarnaast meldt het Openbaar Ministerie (OM) dat een 19-jarige man de aanrijding heeft bekend en wordt vervolgd voor zijn daad. Wel mag de verdachte het proces tot aan de rechtszaak in vrijheid afwachten. 'Dat vinden wij onbegrijpelijk', reageert Tarik.
Naoufel was maandag 3 oktober rond 20.30 uur samen met zijn zus en vader nog even boodschappen doen voor het avondeten. Toen ze bij het zebrapad op de Loosduinseweg in Den Haag overstaken, reed er een auto met hoge snelheid door rood en schepte daarbij het jongetje. De bestuurder reed na het ongeluk door.
Meerdere ambulances werden opgeroepen vanwege het incident en hebben Naoufel vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft hij ruim een week in coma gelegen en werd hij constant in de gaten gehouden op de intensive care. 'Door de aanrijding is ook zijn nek gebroken', vertelde Tarik, de neef van het 6-jarige slachtoffer, eerder aan Omroep West.
© Regio15
Tarik laat woensdag weten dat Naoufel inmiddels buiten levensgevaar is. 'Hij is wakker, maar praat nog niet. Ook zijn motoriek is nog niet goed', legt hij uit. 'Maar hij herkent ons wel en wij hebben de goede hoop dat het goed komt', voegt de neef van Naoufel toe. Daarnaast laat Tarik weten dat de 6-jarige jongen ook is ontslagen van de intensive care en op een andere afdeling ligt.
De automobilist reed na de aanrijding door in de richting van de Oude Haagweg. Een 19-jarige man meldde zich een paar dagen later bij de politie, omdat hij betrokken zou zijn bij de aanrijding. Ook werd er vrijdag een Toyota Yaris gevonden waarvan de rechter koplamp kapot is. De politie meldde dat deze auto mogelijk betrokken is geweest bij de het ongeval.
De politie doet onderzoek bij de Toyota Yaris
De politie doet onderzoek bij de Toyota Yaris © District8
Het OM laat woensdag weten dat de 19-jarige man heeft bekend dat hij de aanrijding heeft veroorzaakt en daarna in paniek is weggereden. Daarvoor zal hij worden vervolgd. Het OM vraagt desondanks niet aan de rechter-commissaris om het voorarrest te verlengen. Dat betekent dat de verdachte wordt vrijgelaten uit de gevangenis en hij zijn proces thuis mag afwachten.
Het voorarrest wordt niet verlengd, omdat daarvoor zwaarwegende redenen nodig zijn, zoals vluchtgevaar of herhalingsgevaar. 'Daarvan is volgens het Openbaar Ministerie op dit moment geen sprake. Er is dan ook geen juridische reden om verdachte nu voor te geleiden. Alleen het feit dat iets heel erg is, is niet voldoende om een verdachte alvast in de cel te houden', verklaart een woordvoerder van het OM.
In de video in deze tweet geeft het OM zelf tekst en uitleg over de vrijlating:

'Onbegrijpelijk'

De familie van Naoufel is blij dat het 6-jarige jongetje weer bij kennis is. 'De opluchting overheerst', vertelt Tarik. 'Maar wij hebben ook gehoord dat de verdachte inmiddels is vrijgelaten. Wij begrijpen dat er wat tijd overheen gaat voordat hij veroordeeld wordt. Maar dat hij binnen een paar dagen op vrije voeten is, kan echt niet', zegt hij gefrustreerd. 'Dat vinden wij onbegrijpelijk.'