Boris S. leefde weken naast lichaam vermoorde vriendin Gita: 12 jaar cel en tbs

Gita Reyers
Gita Reyers © Eigen foto
DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft de 28-jarige Boris S. twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd voor het wurgen van zijn vriendin, de 35-jarige Gita Reyers. De man heeft zeer waarschijnlijk wekenlang met het dode lichaam van de vrouw in haar huis aan de Wognumstraat in Den Haag geleefd. De aanwijzingen dat de vrouw op of kort na 21 september 2020 om het leven is gebracht zijn sterk, aldus de rechtbank. In de hals van de vrouw is DNA van S. gevonden.
S. werd kort na de ontdekking van het lichaam van het slachtoffer opgepakt. Hij heeft altijd ontkend dat hij de vrouw heeft gedood. Hij had geen serieuze relatie met de vrouw, zo heeft hij verklaard. Hun omgang was volgens hem louter gebaseerd op seks.
Het lichaam van Gita werd op 24 oktober 2020 gevonden in haar woning, nadat ze acht dagen eerder als vermist was opgegeven. Ze lag op een bank in de woonkamer, onder een stapel dekens, kussens en andere spullen en verkeerde in staat van ontbinding. Haar normaal zo nette huis bleek veranderd in een complete ravage. Her en der stonden lege bierflesjes, de inhoud van de kasten was over de grond gesmeten en er stonden allerlei borden met etensresten.

Spullen op Marktplaats

Dat S. met het levenloze lichaam van het slachtoffer in de woning heeft verbleven, heeft de rechter in zijn nadeel meegewogen bij het bepalen van de straf. Ook wordt de dakloze man aangerekend dat hij onder meer haar laptop en telefoon heeft meegenomen, om deze zelf te gebruiken. Ook heeft hij spullen van de vrouw op Marktplaats te koop aangeboden en heeft hij geprobeerd geld van haar bankrekening te halen.