112-nieuws | Urenlange storing Hoornbrug voorbij - Half uur vertraging door file op A4 na ongeluk

Hoornbrug in storing
Hoornbrug in storing © District 8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 13 oktober. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Hoornbrug in storing

De Hoornbrug over de Delftsche Vliet in Rijswijk kampte donderdagavond met een storing. Na het openen en sluiten van de brug, konden de slagbomen niet meer omhoog. Daardoor moest verkeer op de Laan van Hoornwijck en Haagweg omrijden. Tramlijn 15 van HTM kon ook niet verder. Na twee uur was de storing verholpen.
Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de brug. Begin dit jaar kon verkeer bijna twee uur lang geen gebruik maken van de overgang, omdat het brugdek niet meer naar beneden kwam. Dat kwam door een kapotte motor.

Half uur vertraging door file op A4 na ongeluk

Op snelweg A4 zijn twee rijstroken afgesloten na een ongeluk. Tussen Delft en Rijswijk, vanuit de richting Rotterdam naar Den Haag, is de file omstreeks 15.00 uur vijf kilometer lang en zorgt voor een half uur vertraging.

Verdacht pakketje bij ambassade

Tegen een gebouw dat onderdeel is van de ambassade van Saoedi Arabië is donderdagmiddag een verdacht pakketje gevonden. Medewerkers van de ambassade hebben alarm geslagen bij de politie. Het blijkt loos alarm te zijn. Het gaat om een onbeheerd achtergelaten schoenendoos. Het bus- en tramverkeer in de omgeving werd tijdelijk stilgelegd.
Politieagenten doen onderzoek naar het verdachte pakketje
Politieagenten doen onderzoek naar het verdachte pakketje © Omroep West

Overstekende vrouw overlijdt nadat ze wordt geschept door bestelbus

Een vrouw is donderdag om het leven gekomen in Lisse. Het slachtoffer stak volgens de politie de straat over toen zij werd aangereden door een bestelbus. De vrouw, een 78-jarige inwoner van Voorhout, is ter plekke aan haar verwondingen overleden.

Haagse trams kort stil vanwege stroomstoring

Trams op de lijnen 1, 15, 16 en 17 in het centrum van Den Haag konden donderdagochtend korte tijd niet rijden in verband met een stroomstoring. Een woordvoerder van HTM zegt dat er wordt onderzocht wat de oorzaak is van de stroomuitval. 'We onderzoeken de bovenleiding, de pantografen, maar ook het onderstation. We zijn er druk mee bezig.'
Op het Korte Voorhout stonden drie trams stil zonder reizigers erin, zag een verslaggever van Omroep West. Op de hoek van het Lange en het Korte Voorhout was een tram midden op de weg gestrand. Rond 9.30 uur kregen de voertuigen weer stroom en konden ze weer rijden. HTM meldt dat er nog wel rekening moet worden gehouden met vertraging.
© Omroep West

Man beroofd van telefoon in Naaldwijk

In Naaldwijk is woensdagavond een man beroofd van zijn telefoon. Dat gebeurde op de Grote Woerdlaan. De politie kwam af op een melding van een woningoverval aan de Gladiool, een straat verderop in Naaldwijk. Vanaf dat adres werd de melding van de straatroof gedaan. Bij het huis is geen overval geweest, zegt een woordvoerder van de politie.
Het slachtoffer is bij de beroving door meerdere mannen belaagd. Er is nog niemand aangehouden en de zaak wordt verder onderzocht.

Lange files op A4, A12 en A20

Automobilisten die donderdag via de A4 van Den Haag naar Amsterdam reden , moesten rekening houden met flink wat vertraging. Voor knooppunt De Nieuwe Meer gebeurde een ongeluk met zeven auto's. Vijf daarvan moesten worden geborgen. Verkeer kon er alleen langs via de vluchtstrook, maar de weg is inmiddels weer vrij, meldt Rijkswaterstaat.
Ook verkeer op de A12 naar Utrecht kwam in de file. Vanaf Gouda tot aan knooppunt Oudenrijn bij Utrecht werd er langzaam gereden. De rechter rijstrook was dicht na een ongeluk en de vertraging liep op tot een uur.
Op de A20 tussen het Westland en Rotterdam moesten automobilisten rekening houden met zo'n drie kwartier extra reistijd. Er stond een kapotte auto bij Rotterdam-Crooswijk en daardoor was de rechter rijstrook dicht. Deze file begon bij Maasdijk-Oost. De andere kant op, tussen Gouda en Rotterdam-Noord, was ook een rijstrook dicht na een ongeluk.

Weer verdachte gepakt voor woningoverval

Een 21-jarige man is aangehouden voor een gewelddadige woningoverval aan de Stavangerstraat in Den Haag. Op 14 september raakte een bewoner daarbij gewond. Op beelden die de politie toonde in Team West en Opsporing Verzocht, was te zien dat de daders zich hadden verkleed als bezorgers van Albert Heijn. De drie drongen met veel geweld het huis binnen.
Politie in de Stavangerstraat na de overval
Politie in de Stavangerstraat na de overval © Omroep West
Een dag na de overval toonde de politie al foto's van de verdachten. Een 19-jarige Amsterdammer werd in september als eerst aangehouden. De identiteit van de andere twee overvallers was al bekend bij de politie, maar de plek waar ze zich schuilhielden niet. De politie vermoedde dat dit in de Amsterdamse Bijlmermeer was. Het is niet bekend gemaakt of de woensdag opgepakte verdachte daar inderdaad zat. Op dit moment wordt nog één man gezocht.