112-nieuws | Motorrijder en fietser botsen in Gouda - Vrouw komt onder rollende auto

De motor en fiets belandden midden op de weg
De motor en fiets belandden midden op de weg © MediaTV
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 15 oktober. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Motorrijder en fietser botsen in Gouda

Op de Hugo de Vrieslaan in Gouda zijn een motorrijder en een fietser op elkaar gebotst. Onder andere de traumahelikopter is uitgerukt om hulp te verlenen. De weg is afgezet en de politie doet onderzoek.

'Verdachte situatie' in omgeving Catshuis was loos alarm

De omgeving van het Catshuis in Den Haag was zaterdag een tijdje afgezet vanwege een 'verdachte situatie', maar volgens de politie bleek het loos alarm. Omdat er nog verder onderzoek wordt gedaan, kan de politie niet zeggen wat de melding precies was. Wel zegt een woordvoerder dat die geen betrekking had op de ambtswoning van de premier. De omgeving van de Johan de Wittlaan en de Adriaan Goekooplaan in Den Haag werd tijdelijk afgezet en was ontoegankelijk voor zowel voetgangers als verkeer.

Vrouw komt onder rollende auto

Een vrouw die in Schoonhoven een rollende auto probeerde tegen te houden, is onder het voertuig beland. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de politie.
De auto rolde door nog onbekende reden achteruit van een helling op de Achterwetering. Omstanders hebben de auto weggeduwd, waarna de vrouw naar het ziekenhuis kon worden overgebracht. Het ongeluk gebeurde donderdagmiddag, maar de politie maakte het pas zaterdag bekend.

Overvallers snackbar nog spoorloos

De twee mannen die vrijdagavond een snackbar aan het Van Hogendorpplein in Gouda overvielen, zijn nog spoorloos. Ze hebben geen buit gemaakt, meldt de politie. De overvallers kwamen tegen sluitingstijd de zaak binnen, bedreigden de medewerker met een vuurwapen en eisten geld. Mensen die zagen wat er gebeurde, belden meteen 112. Toen agenten bij de zaak aankwamen, waren de daders al vertrokken via de achterdeur.
De politie is op zoek naar twee mannen. Beiden waren donkergekleed en hadden een dun postuur. Tijdens de overval droegen ze een zwart masker. Getuigen worden gevraagd zich te melden.

Slachtoffer aanrijding (71) in ziekenhuis overleden aan verwondingen

Een 71-jarige man uit 's-Gravenzande is zaterdag in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij woensdag opliep bij een aanrijding. De man fietste op de Koningin Julianaweg en kwam in botsing met een auto.
Een ambulance, de politie en een traumahelikopter werden woensdagochtend opgeroepen naar de plek van het ongeluk. Het zwaargewonde slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij afgelopen nacht, meldt de politie. Team Verkeer van de politie doet onderzoek naar de botsing.
Hulpdiensten rukten uit naar de plek van het ongeluk
Hulpdiensten rukten uit naar de plek van het ongeluk © Regio15

Auto rijdt het water van de Gouwe in

Een auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Alphen aan den Rijn het water van de Gouwe ingereden. Het ongeluk gebeurde even na 3.30 uur op de Gouwesluisseweg. De wagen heeft eerst een geparkeerde auto geraakt en is daarna in de rivier terecht gekomen. De inzittenden zijn zelf uit de auto gekomen.
De brandweer heeft het voertuig uit de vaargeul getrokken en een berger heeft de auto daarna op het droge gehesen. Het is onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Op foto's is te zien dat de weg is opgebroken en vol zand ligt.
De auto wordt uit het water getakeld
De auto wordt uit het water getakeld © MediaTV

Woningsluiting met twee weken verlengd

Het huis aan de Puccinistraat in Den Haag, dat begin oktober werd beschoten, blijft twee weken langer gesloten. Dat meldt een woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen. De burgemeester sloot het huis nadat er op 1 oktober vijf kogelgaten in de ramen werden ontdekt. Omwonenden schrokken die nacht wakker van knallen.
Bewoners Puccinistraat opnieuw opgeschrikt door schietpartij
Bewoners Puccinistraat opnieuw opgeschrikt door schietpartij © Ingezonden
Eind augustus was het ook al raak in de Puccinistraat in de Haagse wijk Waldeck. Ook toen was de woning het toneel van een mogelijke schietpartij en werden korte tijd later drie mannen aangehouden. Volgens omwonenden was het toen de derde keer in vijf jaar tijd dat er in de straat schoten werden gelost. 'Het is hier af en toe net het wilde westen, het wordt steeds erger', zei een van de buren toen. Bewoners van de portiekflat ervaren naar eigen zeggen al jaren overlast van de huurders van het huis.