Twee gewonden bij uitslaande woningbrand

De vlammen sloegen uit het pand
De vlammen sloegen uit het pand © Regio15
DEN HAAG - Bij een uitslaande brand in een huis aan de Weesperstraat in Den Haag hebben twee bewoners brandwonden opgelopen. Vijf omliggende woningen werden ontruimd en de bewoners konden vannacht niet terug naar huis. Bij de brand is een kat omgekomen.
De brand brak in de nacht van maandag op dinsdag rond 2.00 uur uit. 'Mogelijk in de keuken tijdens het frituren', zegt een woordvoerder van de brandweer. 'De vlammen sloegen aan alle kanten de woning uit.' De brandweer rukte met meerdere wagens uit naar de Weesperstraat.
Uitslaande woningbrand in Haagse Weesperstraat
De bewoners konden zelf naar buiten komen. De twee zijn in de ambulance gecontroleerd op rookinhalatie en worden behandeld aan brandwonden aan hun handen. 'Ze hebben zelf geprobeerd de brand te blussen', zegt de brandweer.

Huizen ontruimd

Bewoners van vijf huizen rond de brandende portiekwoning moesten naar buiten. De brandweer had het vuur na enige tijd onder controle en vond tijdens de nacontrole een dode kat in het huis.
De woning waar de brand uitbrak is voorlopig niet bewoonbaar. Ook de buren kunnen nog niet terug naar huis, omdat Stedin de elektriciteit nog niet kan aansluiten. 'Alle bewoners moeten elders gaan slapen', zegt de brandweer.