Container vol huisraad van overleden man in brand gestoken

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een deurbelcamera in de Fischerstraat in Den Haag heeft vastgelegd hoe een man een container vol huisraad in brand steekt. De container zat vol met spullen uit de woning van een man die kort daarvoor was overleden. Het vuur is snel opgelaaid en zorgde voor een gevaarlijke situatie in de straat.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 18 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
Familieleden van de overleden man zijn in een weekend in augustus druk bezig geweest met het leeghalen van het huis. Veel spullen zijn de container in gegaan, die op een parkeerplaats voor het huis stond en later zou worden opgehaald. Maar in de nacht van zondag 21 op maandag 22 augustus is alles in brand gestoken.
Rond 3.00 uur die nacht is te zien hoe een man bij de container staat. Hij haalt er eerst wat uit, en vlak erna is er vuur te zien. Dat wordt al snel groter. De man loopt rustig weg en doet niets om erger te voorkomen. Een buurvrouw schrikt even later wakker en ontdekt de brand voor haar deur.

Metershoge vlammen

Op de beelden is te zien dat de vlammen metershoog uit de container slaan. De brandweer weet het vuur te blussen en kan voorkomen dat het overslaat naar woningen of geparkeerde auto's. Daardoor loopt het relatief goed af en raakt er niemand gewond.
Wat rest is de vraag wie de brandstichter is en waarom hij dit heeft gedaan. De familie van de overleden man heeft geen idee. Door de omstandigheden van het verlies van hun dierbare is het erg emotioneel voor hen geweest.