Uitgebreid politieonderzoek in woning Alphen: 'Man had bloed aan zijn hand'

Rondom de woning zijn zwarte schermen geplaatst
Rondom de woning zijn zwarte schermen geplaatst © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - Aan de Groenoord in Alphen aan den Rijn zijn woensdagochtend twee mannen opgepakt. Dat laat de politie weten. Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk. Er wordt gesproken over een 'incident in een woning'. Een getuige zag dat een van de arrestanten bloed aan zijn hand had. 'Hij schreeuwde, ik heb hem gekalmeerd.'
Het incident gebeurde woensdagochtend rond 8.30 uur. 'Toen ik kwam aanlopen stond er een man voor het huis te schreeuwen', vertelt een omstander aan Omroep West. 'Ik heb hem gekalmeerd en zag dat hij bloed aan zijn hand had.' De man liep op zijn sokken en was volgens de getuige erg in paniek. Verder laten buurtbewoners weten dat er reanimatie-oproep voor het adres werd afgegeven, maar dat deze vrij snel daarna is afgemeld. In de woning zou een vrouw wonen die Spaans spreekt.
In en om de woning wordt onderzoek gedaan door rechercheurs in witte pakken. De straat aan de voorkant is ruim afgezet met rood-wit politielint en ook aan de achterkant van de woning hangen politielinten. De traumahelikopter met daarin een arts, die eerder woensdagochtend werd opgeroepen, is inmiddels vertrokken.

Onduidelijk wat zich heeft afgespeeld

De politie komt woensdagmiddag met meer informatie over wat zich precies heeft afgespeeld in het huis. De woning ligt in een woonwijk in noorden van Alphen aan den Rijn en kijkt uit op basisschool J.P. Sweelinck.