Buienradar: in deel Zuid-Holland volgende week 36 graden

Zonnen op het strand
Zonnen op het strand © ANP
REGIO - Volgens de weervoorspellers van Buienradar kunnen vanaf 28 oktober de bikini's of zwembroeken weer uit de kast. Dan zou het volgens de site onder meer in Den Haag, Roelofarendsveen en Nieuwkoop 36 graden worden. Het zomerse weer zou minstens zes dagen aanhouden. Maar, het weerinstituut zit er naar verwachting naast. 'Waarschijnlijk door een storing', zegt een woordvoerder van RTL, waar Buienrader onder valt.
Omroep West-weerman Huub Mizee kan hartelijk lachen om de zomerse voorspelling van zijn collega's. 'Dat zal het zeker niet worden', grinnikt hij. 'De bikini kan in de kast blijven.'
'Wel wordt het heel zacht weer voor eind oktober', schiet Huub meteen weer in zijn serieuze meteorologen-rol. 'Het is licht wisselvallig, met af en toe zon en wind uit het zuiden. Het is niet uitgesloten dat we wel 20 graden gaan halen.'
De voorspelling op Buienradar
De voorspelling op Buienradar © Screenshot
Volgens Mizee komt een temperatuur van 20 graden in de laatste dagen van oktober zelden voor. 'Dit is klimaatverandering', constateert hij, 'en dit gaan we ook vaker zien'. Maar boven de 30 graden zo eind oktober, dat kan volgens de weerman voorlopig alleen een foutje in de voorspelling zijn.

'Hou het hoofd koel'

Op Twitter heeft Buienradar inmiddels gereageerd op de tropische voorspelling. Het zou gaan om een fout in de datafeed van de lange termijn verwachting. De fout wordt hersteld. Buienrader roept mensen op tot die tijd het hoofd koel te houden.