VIDEO | Brutale meeuw hapt haring uit mond, uitjes vliegen in het rond

Hongerige meeuw slaat toe op Scheveningen
Hongerige meeuw slaat toe op Scheveningen © screenshot No Context Brits op Twitter
DEN HAAG - Wie een harinkje op Scheveningen wil happen, kan dat beter in een afgesloten ruimte doen. Over het internet giert deze week een filmpje van een brutale meeuw die een visklant te snel af is. Nog voordat de dame bij de haven een hap van haar haring kan nemen, is de meeuw er met de buit vandoor. Terwijl de vis al op haar tong ligt, komt de hongerige meeuw aanvliegen, zet zijn snavel in de haring en vliegt ermee weg. De uitjes vliegen in het rond en de klant is haar vis kwijt.
Het filmpje, dat op de Dr. Lelykade in Den Haag is gedraaid, is binnen twee dagen al ruim 2 miljoen keer bekeken. Onder het filmpje vraagt de Engelse Christina zich af wat de klant precies in haar mond laat glijden. 'Dat is gemarineerde haring', reageert een vrouw uit Egypte.
Over de locatie bestaat geen twijfel. 'Dit is Scheveningen', reageert de Haagse Dick in het Engels . Hij woont op Scheveningen en deelt zijn ervaringen. 'De meeuwen hier zijn erg lui, totdat ze toeslaan.' Ook worden er screenshots van Google Maps gedeeld met de plek van het voorval.
Bekijk hieronder de aanval van de hongerige meeuw:
Wie het filmpje grondiger bekijkt, ziet dat er door viswinkel 'Vispaleis' wordt gewaarschuwd voor de gevleugelde kapers in de lucht. 'De zeemeeuwen vallen aan!', staat er met gekleurde krijt op een zwart menubord langs de haven geschreven.
Een van de medewerksters achter de toonbank laat weten dat het woensdag helemaal 'erg' was. 'De meeuwen grijpen alles wat ze grijpen kunnen. IJsjes, vis, broodjes. En ze doen de mensen pijn.'