Dode vrouw in woning is door misdrijf om het leven gebracht: 'Ze was zo'n lief mens'

Onderzoekers in witte pakken aan de Groenoord
Onderzoekers in witte pakken aan de Groenoord © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - De 52-jarige vrouw die woensdagochtend dood werd aangetroffen in een woning aan de Groenoord in Alphen aan den Rijn is omgekomen door een misdrijf. Twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid hierbij, zijn aangehouden en zitten nog vast. Dat heeft de politie bevestigd. 'Dit is vreselijk. Ik vind het zo zielig voor die vrouw. Ze is veel te jong overleden', vertelt een buurvrouw donderdag geëmotioneerd.
Bewoners van de straat reageren geschokt op het nieuws dat de 52-jarige door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie kwam het lichaam woensdag op het spoor na de aanhouding van een 30-jarige verwarde man. De arrestatie van de man zonder vaste woon- of verblijfplaats leidde naar een huis aan de Groenoord, waar zich ook een 23-jarige Alphenaar bevond, ook hij is opgepakt.
Van het huis waar de vrouw woonde zijn zowel de voor als achterdeur verzegeld met blauw politietape en hangsloten. De gordijnen van het appartement dat zich op de hoek bevindt, zijn gesloten. Op een plantenbak bij de ingang staat een rode pion en ligt een rolletje ijzerdraad. Volgens buurtbewoners is er woensdagavond in en rondom de woning nog urenlang onderzoek gedaan door de forensische opsporing.
De woning is verzegeld door de politie
De woning is verzegeld door de politie © Omroep West
Een omwonende die alleen anoniem haar verhaal wil doen, omschrijft het slachtoffer als een lieve vrouw en kan nog steeds niet geloven dat ze er niet meer is. 'Aan het begin van de week heb ik haar hier nog zien lopen met een man. Ik heb nooit gehoord dat er problemen waren. Het was een hele mooie en leuke dame. Dat dit nu zo eindigt, vind ik enorm triest', zegt ze.
De overbuurvrouw weet te vertellen dat de vrouw er samen met haar zoon woonde. 'Ik zag ze hier regelmatig samen lopen. Ik heb weleens een pakketje voor ze aangenomen en dan was zij altijd in voor een praatje. Het moet allemaal nog een beetje bezinken. Ik heb er vannacht slecht van geslapen', eindigt ze. De politie kan momenteel nog niet zeggen of het slachtoffer en de verdachten samenwoonden.