Grootschalige zoekactie naar vermiste jongen (11) uit Den Haag

© John van der Tol
DEN HAAG - De politie heeft een grote zoekactie op touw gezet om de vermiste jongen uit Den Haag te vinden. De 11-jarige jongen is vrijdagmiddag voor het laatst gezien. Zaterdagmiddag werd hij als vermist opgegeven. Aan het begin van de avond is er een Amber Alert uitgegaan. Zo'n oproep doet de politie om iedereen uit te laten kijken naar een vermist kind dat in levensgevaar is.
Toen hij voor het laatst gezien werd, had de jongen een zwarte jas met bontkraag aan en droeg hij zwart-witte Nikes. Hij reed op een grijze damesfiets.
De jongen is vrijdagmiddag vertrokken vanuit school. Daarna is hij niet meer gezien. Zaterdag, nadat de vermissing bij de politie was gemeld, is er in en rond het Zuiderpark gezocht. Maar van de vermiste jongen geen spoor te vinden.

Groot, specialistisch team

Later op de avond is een zogeheten Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingesteld, schrijft de NOS. Dat wordt gedaan bij ingewikkelde rechercheonderzoeken. Er wordt een groot, speciaal team ingezet. Die teams komen in actie als de politie denkt dat er een heftig misdrijf als moord of ontvoering gepleegd kan zijn.
Zaterdag zou de jongen gezien zijn bij de Mall of the Netherlands in Leidschendam. De politie heeft hem daar gezocht maar niet gevonden.
Iedereen die iets over de vermissing weet, wordt gevraagd opsporingstiplijn 0800-6070 te bellen.