Vermiste jongen (11) 'in goede gezondheid' gevonden

Na een zoektocht bij onder meer The Mall of The Netherlands is de jongen gevonden
Na een zoektocht bij onder meer The Mall of The Netherlands is de jongen gevonden © Regio15
DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft zaterdagavond laat de vermiste jongen uit Den Haag op straat teruggevonden. De 11-jarige jongen was sinds vrijdagmiddag niet meer gezien. De politie gaf eerder op zaterdag een Amber Alert uit om de jongen te vinden.
De jongen werd vrijdagmiddag voor het laatst gezien aan de Fluitenbergstraat in Den Haag, niet ver van het Zuiderpark. Hij vertrok er om 15.00 op een grijze damesfiets bij zijn school, maar kwam nooit thuis aan. De politie maakte zich 'ernstig zorgen' om zijn leven, zei een woordvoerder eerder.. Nadat hij zaterdag in de loop van de ochtend nog steeds niet was gevonden werd de politie ingeschakeld. Zij begonnen direct met een grote zoektocht naar de jongen.
Omdat deze ook na diverse tips niet werd gevonden besloot de politie een Amber Alert in te zetten. Zo'n oproep doet de politie om iedereen te laten kijken naar een vermist kind. In het geval van een Amber Alert vreest de politie dat een kind in levensgevaar is.

The Mall of the Netherlands

In de loop van de avond kreeg de politie een tip dat de jongen eerder die dag in The Mall of the Netherlands was gezien. Politieagenten gingen direct naar het winkelcentrum in Leidschendam, maar ook hier werd de vermiste jongen niet gevonden.
De zoektocht ging hierdoor door, waarbij ook diverse vrijwilligers de hele avond hebben gezocht naar de jongen. Wie de vermiste jongen heeft gevonden en waar hij die dag is geweest, dat heeft de politie niet bekendgemaakt, maar kort na middernacht kwam het verlossende woord dat de 11-jarige jongen terecht was en dat hij 'in goede gezondheid' verkeerde.

'Danken iedereen hartelijk voor de tips'

Wat er precies is gebeurd en waar de jongen al die tijd heeft doorgebracht, wordt door de politie onderzocht. 'We willen uiteraard weten waar hij heeft verbleven en gaan hierover met hem in gesprek', aldus de woordvoerder. Volgens hem is de jongen alleen op straat aangetroffen. 'We danken iedereen hartelijk voor alle tips en het delen van de berichten', twittert de politie.