Bewoners terug naar huis, dak er deels af na zeer grote brand woonboulevard Delft

De brandweer is nog volop aan het blussen
De brandweer is nog volop aan het blussen © Omroep West
DELFT - Op de woonboulevard Leeuwenstein in Delft woedt vanaf zondagmiddag een zeer grote brand. De zwarte rookwolken trekken tot ver buiten Delft over. Bewoners van een appartementencomplex vlakbij de brand moesten in de loop van de avond hun huis uit maar mochten later op de avond weer terug. De brandweer heeft problemen om de precieze haard van de brand te vinden en gaat een deel van het dak eraf halen.
Rond 16.45 uur kwam de melding van de brand binnen. Al vrij snel daarna sprak de brandweer van een zeer grote brand en ging er een NL-Alert uit. Het is voor de brandweer niet duidelijk in welke winkel het vuur woedt, laat een woordvoerder van de brandweer weten.
Rond 21.30 uur gaat de brandweer proberen de haard van de brand te vinden door een deel van het dak eraf te halen. Hoe dan ook denkt de brandweer nog tot maandagochtend bezig te zijn met de brand.
De winkels rond de brand zijn meteen ontruimd. Er zijn, voor zover nu bekend, geen gewonden gevallen. Leen Bakker, Grando Keukens en Keukenstunter hebben in ieder geval schade. Deze zaken liggen dicht op de brandhaard. Carpetright en JYSK lijken grotendeels in vlammen op te zijn gegaan.
Twee winkels lijken volledig verloren te zijn gegaan
Twee winkels lijken volledig verloren te zijn gegaan © Omroep West
Mensen die in een appartementencomplex dicht in de buurt van de brand wonen, mogen een tijd lang in hun huis blijven maar moeten daar rond 20.00 uur toch weg. Ze worden in het gemeentehuis opgevangen. Iets voor 22.30 uur mogen ze terug naar huis.
Uit alle macht wordt geprobeerd het vuur te bestrijden. De brandweer is met veel mensen en materieel uitgerukt. Voor de zekerheid waren er naast verschillende brandweerwagens meerdere ambulances opgeroepen. Ook heeft de brandweer gecontroleerd of alle panden leeg zijn.
De brandweer probeert de brand te bestrijden | Foto Regio15
De brandweer probeert de brand te bestrijden | Foto Regio15
Vooral in Delft, Rijswijk en Den Haag is er overlast van de rook. Veel mensen in de regio hebben het NL-Alert gekregen. Vanwege de vele rook moet iedereen ramen en deuren gesloten houden en ventilatie uitzetten.
Het NL-Alert is naar veel mensen verstuurd. Op Twitter laat de brandweer weten expres een groot gebied te hebben gepakt omdat de rook ver door trekt en om zoveel mogelijk mensen te bereiken, ook zij die maar een beetje of helemaal geen last hebben.
Grote inzet bij zeer grote brand Delft
Grote inzet bij zeer grote brand Delft © Regio15