Leidenaar flink mishandeld tijdens woningoverval, drie verdachten gezocht

De drie verdachten die worden gezocht
De drie verdachten die worden gezocht © Politie
LEIDEN - Een woningoverval in Leiden lijkt een gerichte actie tegen de 35-jarige bewoner, die behoorlijk is mishandeld. De twee overvallers hebben hem opgewacht bij zijn huis. Een dag eerder stonden er ook al twee mannen bij hem voor de deur. In totaal zoekt de politie drie verdachten. Van twee van hen is het gezicht redelijk goed te zien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 25 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer komt op donderdag 22 september rond 1.15 uur aan bij zijn flat aan de Van Randwijkstraat in Leiden en gaat met de lift naar boven. Op het moment dat hij bij de deur van zijn woning is, krijgt hij een harde klap tegen zijn achterhoofd. Vervolgens wordt hij in een nekklem genomen en geslagen met de kolf van een vuurwapen.
De man geeft zich niet zomaar over en gaat op de gang het gevecht met de twee belagers aan. Maar uiteindelijk wordt hij zijn woning in getrokken en daar geschopt en geslagen. Hij krijgt zo'n harde schop tegen zijn hoofd, dat hij even buiten bewustzijn raakt. Als hij bijkomt, ziet de man nog net dat de overvallers vertrekken. Ze hebben zijn huis doorzocht.
Woningovervallers vastgelegd op camerabeelden uit Leidse flat - Team West
De mannen zijn gevlucht op een scooter, die later is teruggevonden in de omgeving van de Beethovenlaan in Leiden. De scooter bleek gestolen te zijn en gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.
Op camerabeelden uit de hal van de flat zijn de verdachten te zien op het moment dat ze voor de overval op 22 september binnenkomen. Ze dragen bivakmutsen. Eén van de mannen heeft een blauwe jas van Deliveroo aan, de ander is in het zwart gekleed.
Uit onderzoek is gebleken dat een dag eerder ook al twee mannen voor de deur van het slachtoffer hebben gestaan. Dat was rond middernacht, toen het net woensdag 21 september was geworden. Van deze twee is het gezicht even te zien op het moment dat ze de lift uit komen. Eén van die mannen was er tijdens de overval ook bij, toen had hij de jas van Deliveroo aan, nu heeft hij een groene tas van UberEats op zijn rug. De andere man is iemand anders, de derde verdachte in deze zaak dus.
De politie gaat er door het eerdere bezoek van uit dat de overvallers het specifiek op het 35-jarige slachtoffer hebben gericht. Wie meer weet over een mogelijk motief, wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem