Vreugdevuren Scheveningen en Duindorp krijgen derde en laatste vergunning

© ANP
DEN HAAG - De vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp zijn weer een stapje dichterbij. Hoogheemraadschap van Delfland heeft nu ook de benodigde vergunning afgegeven. Eerder kregen de organisaties al toestemming van de gemeente Den Haag en ook de provincie Zuid-Holland gaat de seinen op groen zetten.
Omdat de vreugdevuren van Scheveningen en Duindorp op het strand zijn, is er een vergunning nodig van Hoogheemraadschap van Delfland. Er kan nog zes weken bezwaar gemaakt worden tegen de afgifte ervan, aldus het hoogheemraadschap.
Het is inmiddels vier jaar geleden dat de vreugdevuren brandden tijdens de jaarwisseling. De gemeente gaf de organisatoren in de twee Haagse buurten eind september een evenementenvergunning. Dat betekent dat hun plannen wat betreft de veiligheid van bezoekers en omwonenden, zijn goedgekeurd.

Definitief

De provincie is ook van plan een vergunning af te geven voor Scheveningen en Duindorp, maar dat is nog niet definitief. De aanvragen liggen nog ter inzage bij de provincie. Tot begin november kunnen mensen en organisaties bezwaar maken. Daarna beslist de provincie of de vergunningen definitief worden verstrekt. Zonder die toestemming kunnen de vreugdevuren niet doorgaan.