112-nieuws | Schade aan garagebox na explosie - Woningoverval in appartementencomplex

© Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 5 november. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Explosie in garagebox

In een garagebox aan het Honderdland in Maasdijk is zaterdagavond een explosie geweest. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De schade na de explosie is aanzienlijk. Zo lijkt onder meer de roldeur weggeblazen en zit er een gat in een van de muren.
De hulpdiensten rukten na de melding rond 22.15 uur massaal uit. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die hoefde toch niet naar Maasdijk te vliegen. Volgens omstanders is één gewonde met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Woningoverval in Zoetermeer

In Zoetermeer is zaterdagavond een overval gepleegd. Dat gebeurde rond 19.40 uur in een appartementencomplex aan de Nederlandlaan, in het Stadshart. Volgens de politie zijn twee verdachten in een witte Renault Trafic gevlucht.
Er wordt gezocht naar twee mannen. Eén van hen is licht getint, de ander heeft een donkere huidskleur. Of de overvallers iets hebben buitgemaakt, is niet bekend. Ook is onduidelijk of er iemand gewond is geraakt. In het gebouw wordt onderzoek gedaan.
Politie in het gebouw aan de Nederlandlaan
Politie in het gebouw aan de Nederlandlaan © Regio15

Brandweer redt koe uit sloot

Een koe is in zaterdagmiddag in moeilijkheden gekomen in de sloot aan de Lobeliadal in Leiden. Uiteindelijk werd de brandweer ingeschakeld om het dier te helpen.
Brandweerlieden hebben een touw om de nek van de koe gedaan en de koe uit de sloot getrokken.
Brandweerlieden hebben een touw om de nek van de koe getrokken om het dier uit het water te helpen
Brandweerlieden hebben een touw om de nek van de koe getrokken om het dier uit het water te helpen © AS Media

Motorrijder botst op auto

In de middag is een motorrijder in botsing gekomen met een personenauto aan de Wassenaarseweg 81 bij Katwijk aan Zee. De weg is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.
De achterruit van de auto is daarbij zwaar beschadigd. De motorrijder is door de klap gewond geraakt en voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Katwijker aangehouden voor zware mishandeling

De politie heeft een 17-jarige Katwijker aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Het slachtoffer werd op zaterdag 8 oktober zwaargewond in de Voorstraat teruggevonden.
De politie meldt dat het onderzoek naar de verdachte loopt. Er kan anoniem contact worden opgenomen als mensen meer informatie hebben.

Auto te water

In de loop van de ochtend is een bestuurder met zijn auto in het water beland ter hoogte van de Molenweg (N468) in Maasland. Een bergingsbedrijf heeft de wagen uit het water getakeld.
De automobilist wist zichzelf op tijd in veiligheid te brengen. Het is niet bekend hoe de auto in het water kon belanden. De provinciale weg was zaterdagochtend enige tijd afgesloten zodat de wagen geborgen kon worden.
Een personenauto wordt in Maasland uit het water getakeld door een bergingsbedrijf
Een personenauto wordt in Maasland uit het water getakeld door een bergingsbedrijf © VRPress