Nog altijd onduidelijk waar in Den Haag ontvoerde Chileen is vastgehouden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Het is nog altijd niet duidelijk waar een 41-jarige Chileen in september ruim twee weken is vastgehouden nadat hij vanuit Rotterdam naar Den Haag werd ontvoerd. De man is van drie hoog uit een raam gesprongen om te ontsnappen en raakte daarbij zwaar gewond. De politie blijft op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord van de ontvoering, mogelijk in de wijk Moerwijk.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 1 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op maandagochtend 26 september worden een paar medewerkers van de gemeente aangeklampt door het slachtoffer, die dan net is ontsnapt. Ze brengen hem naar het politiebureau in het Zuiderpark. Daar wordt hij opgevangen en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De man heeft diverse brandwonden en zijn rug en heup zijn gebroken. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, maar zal nog tijd nodig hebben om te herstellen.
De man uit Chili vertelt de politie dat hij voor zijn werk tijdelijk in Nederland is. Op woensdag 7 september stapt hij rond 20.35 uur bij station Rotterdam Centraal in een lichtgrijze auto, waarin drie andere mannen zitten. Die nemen hem mee naar Den Haag, waar hij vervolgens ruim twee weken tegen zijn wil wordt vastgehouden in een woning en wordt mishandeld. Tot het moment dat hij op 26 september via het raam weet te ontsnappen.
Waar in Den Haag Moerwijk is ontvoerde man vastgehouden?
Uit het politieonderzoek is gebleken dat de woning waar de man heeft gezeten, vermoedelijk in de omgeving van de Bellamystraat, Nieuwlandstraat, Peter Langendijkstraat en de Betje Wolffstraat in Moerwijk staat. De politie komt daarom graag in contact met mensen die tussen 7 en 26 september in die buurt iets opvallends hebben gezien of gehoord, dat met deze ontvoering te maken kan hebben. Omdat de man flink is mishandeld, kan het zijn dat er geschreeuw is gehoord.
Mogelijk is er gezien dat het slachtoffer met zijn ontvoerders een huis binnen is gegaan, of dat hij over straat liep vlak na zijn sprong. Hij droeg toen een grijze broek, grijze trui en zwarte sokken. Verder had de man een klein baardje en zwart haar. Ook camerabeelden uit de buurt uit de periode 7 tot 26 september zijn welkom. Tot slot wil de politie graag meer weten over de aanleiding voor de ontvoering. Het slachtoffer kende zijn ontvoerders niet en kan niet vertellen waarom hij meegenomen is. Hij gaf aan dat ze geld wilden hebben.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem