Dode vrouw (77) in sloot De Lier blijkt bewoonster vluchtelingenopvang

Dode vrouw in sloot Kralingerpad
Dode vrouw in sloot Kralingerpad © Regio 15
DE LIER - De overleden vrouw die woensdagochtend in een sloot langs het Kralingerpad in De Lier werd gevonden, woonde op de opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dat laat een woordvoerster van de gemeente Westland weten. De opvanglocatie ligt pal naast de sloot. Over de achtergrond van het overlijden is nog niets bekend, behalve dat er geen sprake is van een misdrijf.
Het lichaam werd om 7.15 uur gevonden in het water bij het fietspad ter hoogte van de Burgemeester Crezeelaan. Meerdere hulpdiensten werden met spoed opgeroepen, maar konden het leven van de 77-jarige vrouw niet meer redden. Ook een traumahelikopter rukte uit en landde op het smalle fietspad tussen De Lier en Maasland.
Opvanglocatie voor Oekrainse vluchtelingen in De Lier
Opvanglocatie voor Oekrainse vluchtelingen in De Lier © Omroep West
Wethouder Barend Rombout (Westland Verstandig) van de gemeente Westland heeft woensdagochtend de opvanglocatie bezocht. 'Een schokkende en verdrietige gebeurtenis, allereerst voor haar nabestaanden', laat de wethouder weten. 'Het heeft ook grote impact op de andere bewoners van de opvanglocatie.' De bewoners die Rombout sprak waren zeer ontdaan. 'Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe en leef met hen mee.'
Een deel van de opvanglocatie aan de Burgemeester Crezeelaan is in de zomer opgeleverd. Op 1 augustus werden de eerste sleutels uitgereikt aan Oekraïners. In de tussentijd is het complex verder afgebouwd. Vluchtelingen mogen er maximaal drie jaar blijven.