Man mept gewapende inbrekers huis uit

3 november: woningoverval in Gouda | MediaTV
3 november: woningoverval in Gouda | MediaTV
GOUDA - In een woning in Gouda is een 32-jarige man gewond geraakt toen hij gewapende inbrekers de woning uit probeerde te jagen. Dat gebeurde woensdagavond aan de Adriaan Vlackstraat. De bewoner wist in het gevecht dat ontstond één van de inbrekers aan zijn hoofd te verwonden.
Een 28-jarige medebewoonster schrok woensdagavond rond 22.45 uur van gerommel op de zolder. Toen ze een kijkje ging nemen, zag ze twee inbrekers met een wapen. Daarop kwam de 32-jarige bewoner in actie.
Na de confrontatie met de bewoner gingen de inbrekers ervandoor. Over de identiteit van de inbrekers is niks bekend, alleen dat ze zwarte kleding droegen en dat één van hen een verwonding aan zijn hoofd heeft opgelopen. De politie vraagt iedereen die iets gehoord heeft of beelden uit de omgeving heeft om zich te melden.

Buurt reageert geschokt

Omwonenden reageren geschrokken op het nieuws van de overval. Een overbuurman zag de politie pas 's morgens vroeg weer vertrekken uit de straat. In het huis zou volgens meerdere buurtbewoners een gezin met een jong kind wonen. 'Dat dit voor mijn deur gebeurt, is heftig. Ik heb er niks van van gehoord, maar ben wel erg geschrokken. Ik hoop dat de daders zo snel mogelijk worden gepakt.'
Een buurvrouw die naast het appartement woont is de ochtend na de overval nog erg van slag. 'Het is een heel eng idee en het komt nu allemaal wel erg dichtbij op deze manier.' Een andere omwonende die al ruim dertig jaar in de wijk woont, reageert aangeslagen. 'Ik zou hier 's avonds alleen niet meer lopen. Ik voel mij hier onveilig en ben er erg van geschrokken', eindigt ze.