112-nieuws | Overval in supermarkt - Brand in woning na knal, politie start onderzoek

Op de grond liggen een hamer en een mes
Op de grond liggen een hamer en een mes © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van zaterdag 12 november. Van ongelukken tot branden en van misdrijven tot andere bijzondere voorvallen.

Overval in Haagse supermarkt

In een supermarkt aan de Heelsumstraat in Den Haag is zaterdagavond een overval geweest. Volgens de politie sloegen twee mannen met bivakmutsen rond 21.00 uur toe. Op de grond in de winkel liggen een hamer en een mes. Of de daders iets hebben buitgemaakt is nog niet duidelijk.
De politie is op zoek naar de overvallers, die tussen de 19 en 25 jaar oud zijn. Ze zijn gevlucht in de richting van de Apeldoornselaan. Ook een politiehelikopter hing een tijdje boven de stad.

Brand in woning na knal, politie start onderzoek

In een huis aan de Hazelaarstraat in Den Haag heeft zaterdagavond brand gewoed. Volgens de brandweer brak het vuur uit in de gang van de portiekwoning. Een bewoner is in een ambulance nagekeken vanwege het inademen van rook.
De politie laat weten dat er een knal is gehoord en dat er schade is aan een van de woningen. Ook zijn er geruchten dat het mogelijk gaat om vuurwerk. De politie gaat daarom onderzoeken of er sprake is van opzet en bekijkt of er brandversnellende middelen zijn gebruikt.
Vanwege de brand zijn drie huizen door de brandweer ontruimd. Ook een vogel is uit een van de naastgelegen woningen gehaald.
© Regio15

Auto in brand op A4

Op de A4 bij Leidschendam is zaterdagmiddag een auto in brand gevlogen. Het voertuig kwam op de vluchtstrook tot stilstand.
Twee rijstroken werden in de richting van Amsterdam afgesloten. Inmiddels is de hele weg weer vrij.
© Rijkswaterstaat

Dienstregeling HTM hervat na demonstratie Den Haag

Duizenden mensen hebben zaterdag gedemonstreerd en een mars door het centrum gelopen in een demonstratie van anti-abortusbeweging Schreeuw om Leven. De tocht begon op het Malieveld en trok daarna langs het Tweede Kamergebouw en de Hofvijver. Arthur Alderliesten van Schreeuw om Leven zei tegen de NOS: 'Wij komen op voor het ongeboren leven. De vrouw heeft het recht, dat staat in de wet, maar wij vinden dat het ongeboren leven ook recht heeft op leven.'
Langs de demonstratie was ook een tegenprotest van BNNVARA en cliëntenorganisatie Ava om tegengeluid te bieden. Trams 1, 15, 16 en 17 in Den Haag moesten korte tijd omrijden door de demonstratie, maar rijden inmiddels weer volgens dienstregeling.
Anti-abortus demonstranten in het centrum van Den Haag
Anti-abortus demonstranten in het centrum van Den Haag © Regio15

Vrouw zwaar mishandeld in Den Haag

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een vrouw zwaar mishandeld in haar woning op de Nieuwe Haven in Den Haag. De politie heeft een inval gedaan en een man aangehouden. De verdachte zit nog steeds vast.
De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere agenten, waaronder een hondenbegeleider waren ter plekke om assistentie te verlenen. Het is niet bekend wat er precies is gebeurd. De politie verricht onderzoek.
Meerdere agenten, waaronder een hondenbegeleider bij een inval in een woning op de Nieuwe Haven in Den Haag
Meerdere agenten, waaronder een hondenbegeleider bij een inval in een woning op de Nieuwe Haven in Den Haag © District8

Waddinxvener aangehouden voor online bedreiging

Een 18-jarige man uit Waddinxveen is vrijdag aangehouden in een huis in Oud Beijerland. De politie meldt dat er onderzoek is gedaan na een melding over een bedreiging via social media, waarbij een vuurwapen werd getoond. Het arrestatieteam viel twee huizen binnen en hield naast de man uit Waddinxveen ook een 43-jarige inwoner van Oud-Beijerland aan.
Bij de invallen zijn twee stroomstootwapens en verdovende middelen gevonden. Die zijn in beslag genomen. Een vuurwapen is niet aangetroffen.

Leidenaar zwaargewond na val van openstaande brug

Een 28-jarige man uit Leiden is vrijdagavond zwaargewond geraakt nadat hij met zijn fiets is gevallen van de Prinsenbrug in Haarlem. Het slachtoffer viel van aanzienlijke hoogte vanaf de openstaande brug en belandde op het wegdek. De man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.
Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren, voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. In afwachting van het politieonderzoek is de Prinsenbrug voorlopig dicht voor verkeer. De politie roept getuigen op om zich te melden en beelden van het ongeluk met hen te delen.

Treinverkeer Gouda-Rotterdam lag uren stil

Een groot deel van de zaterdagochtend reden er geen treinen tussen Gouda Goverwelle en Rotterdam Centraal. De oorzaak was een aanrijding bij Nieuwerkerk aan den IJssel. De NS zette bussen in, die stopten op de stations Gouda, Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle Schollevaar en Rotterdam Alexander, Noord en Centraal.
Voor de tweede keer deze week was er door een storing geen actuele reisinformatie beschikbaar op treinstations. De digitale schermen toonden geen gegevens en ook in de app van de NS waren geen vertragingen of uitgevallen treinen te zien. Even na 8.00 uur was die storing voorbij, maar het zal nog even duren voor alle informatie weer bijgewerkt is, meldt NS.
Een trein tussen Gouda en Rotterdam
Een trein tussen Gouda en Rotterdam © ANP