Autobrand bij appartementencomplex waarschijnlijk aangestoken

Door de brand in de carport moesten de bovenliggende woningen worden ontruimd
Door de brand in de carport moesten de bovenliggende woningen worden ontruimd © Regio15
LEIDEN - De brand waarbij tientallen woningen aan de Antoon Coolenkade in Leiden zijn ontruimd is vermoedelijk aangestoken. Dat heeft de politie zondagmiddag bekendgemaakt. De bewoners van 28 woningen moesten hierbij in de nacht van zaterdag op zondag enkele uren hun huis verlaten. Niemand raakte hierbij gewond.
De brand ontstond rond 1.00 uur in een auto die in een carport onder het appartementencomplex geparkeerd stond. De brandweer schakelde direct op naar een grote brand, vooral omdat door de rookontwikkeling de bovenliggende woningen allemaal ontruimd moesten worden.
Grote autobrand in carport Leiden
Het duurde tot 2.30 uur voordat de autobrand ook daadwerkelijk geblust was. Hierna moesten de ontruimde woningen in het appartementencomplex nog allemaal gecontroleerd worden, voordat de bewoners terug naar hun woning konden. Rond 3.00 uur was alles helemaal onder controle en kon iedereen weer naar binnen.

Brand waarschijnlijk aangestoken

De politie gaat ervanuit dat de brand in de auto die geparkeerd stond aan de Antoon Coolenkade is aangestoken. Ook aan de Walraven van Hallstraat brandde niet veel later een auto uit. Ook hier is volgens de politie vermoedelijk sprake van brandstichting. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de beide branden.