Automobilist filmt zelf hoe hij met 120 kilometer per uur te water raakt

© 112Maasmedia
MAASLAND - De automobilist die zaterdagochtend vroeg het water inreed in Maasland, reed op dat moment 120 kilometer per uur en had een mobiele telefoon in zijn hand. Dat is te zien op een filmpje dat de bestuurder zelf gemaakt lijkt te hebben. Op de video rijdt de bestuurder met hoge snelheid over de Molenweg. Het beeld stopt op de plek waar de Fiat in het water belandde.
Het filmpje is hieronder te zien:
Op de Molenweg (N468) in Maasland mag maximaal 60 kilometer per uur worden gereden. In de bocht waar het misging is dat zelfs 30 kilometer per uur. De automobilist wist zelfstandig uit de auto te komen na het ongeluk. Een berger heeft de wagen later uit het water getakeld.
Een personenauto wordt in Maasland uit het water getakeld door een bergingsbedrijf
Een personenauto wordt in Maasland uit het water getakeld door een bergingsbedrijf © VRPress
Op onder meer Facebook wordt veel gereageerd op de actie van de bestuurder. 'Terug naar de rijschool en taakstraf', schrijft iemand. Een ander: 'Stomme sukkel ben je, je mag van geluk spreken dat er niemand anders bij betrokken is geraakt.' En weer iemand anders zegt: 'Nooit, nooit, nooit meer achter het stuur laten! Levenslang rijverbod! Wat een idioot!'