Fietsendief duwt man die hem betrapt omver: 'Ik ben heel erg boos'

De voorste fiets is gestolen
De voorste fiets is gestolen © Slachtoffer
DEN HAAG - 'Het is echt hondsbrutaal', zegt een 66-jarige man uit Den Haag, die de dupe is geworden van een hardhandige fietsendief. De elektrische fiets van zijn vrouw werd voor zijn ogen gestolen en toen de man dat probeerde te voorkomen, werd hij omver geduwd. De politie zoekt behalve naar de dader ook naar getuigen van de diefstal.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 8 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer en zijn vrouw komen op dinsdag 18 oktober rond 16.20 uur aan bij de Jumbo aan de Van Bergenstraat op Scheveningen. Ze zetten hun fietsen neer en de vrouw gaat de winkel in. De man blijft buiten wachten en zet de fietsen daarom ook niet op slot. Hij staat 2 à 3 meter bij de fietsen vandaan en verliest die een ogenblik uit het oog als hij zijn zonnebril verwisselt voor zijn normale bril.
Dan ziet hij ineens een man bij de fiets van zijn vrouw staan, hij heeft hem zelfs al vast. Het slachtoffer gaat op hem af, tikt hem aan en zegt dat die fiets van hem is. Maar de dief zet door en geeft de man een duw, waardoor hij over zijn eigen fiets struikelt en op de grond valt.

Dief uit het oog verloren

De fietsendief rijdt weg op de damesfiets. De 66-jarige man weet met behulp van een andere man snel op te staan, pakt zijn eigen fiets en probeert de dief nog in te halen. Maar dat lukt niet meer, hij verliest hem uit het oog.
'Ik ben heel erg boos. Ook op mezelf, dat ik hem niet heb kunnen tegenhouden', zegt het slachtoffer:
Elektrische fiets gestolen voor de ogen van eigenaar - Team West
Van de verdachte is het volgende signalement bekend:
  • Man
  • 1,75 meter lang
  • Tenger postuur
  • Kort donkerbruin haar
  • Zwarte pet
  • Zwart sport-regenjack tot halverwege de billen
  • Grijs-blauwe broek
  • Zwarte sneakers met bruine zool
De politie zoekt niet alleen de fietsendief, maar ook de man die het slachtoffer hielp om overeind te komen. Wie zich in dit verhaal herkent, wordt gevraagd zich te melden. De fiets die is gestolen, is een zwart-blauwe elektrische damesfiets van het merk Vyber, type Ride E1. Het framenummer dat erop zit is VBR2009026. De politie krijgt graag tips over waar hij nu staat, of wie de fiets in zijn of haar bezit heeft. Ook kan het zijn dat hij na dinsdag 18 oktober ergens te koop is aangeboden.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem